Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skrei verdensrekord
Skrei verdensrekord.
Photo: Johan Mikkelsen/Nordic Sea Angling
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se torsken! Denne monsterfisken gir plass i Guinness rekordbok

Marica slo 46 år gammel rekord på fisketur i Finnmark.

Det er over to uker igjen til VM i Skreifiske i Lofoten, men allerede har fiskere i nord satt en standard det skal bli veldig vanskelig å leve opp til.

Søndag satte svenske Marica Eriksson fra Uddevalla faktisk verdensrekord, da hun dro opp en rugg på 38 kilo utenfor Sørøya i Finnmark. Det er den største torsken fanget av en kvinne siden den forrige rekorden ble satt i 1970, ifølge Finnmark Dagblad.

- Det er utrolig artig. Jeg kjente at den var svær, men skjønte ikke akkurat hvor stor før vi kom til land, sier Eriksson til Thelocal.no.

Hun var på en ukeslang fisketur sammen med sin far, i regi av Nordic Sea Angling, da fisken ble fanget - bare kort tid etter at pappa Mikael også hadde trukket opp en skrei på over 30 kilo.

 

- Jeg har ikke feiret så mye, jeg har bare nytt fangsten. Men jeg skal ta fisken med hjem og spise den, sier hun til Thelocal.no.

For spesielt fiskeinteresserte: Storfangsten ble tatt med en Westin Big Bob 480 gram i fargen Fancy Cola.

For oss som står utenfor sportsfiskermiljøet er Lofoten og Nordland kanskje tettest forbundet med skreifisket, men ifølge Hooked er Sørøya et yndet mål om du er ute etter virkelig storfisk. Her har skreifisket bare vart i to uker.

– Gjennomsnittvekten på skreien her oppe bare øker og øker for hvert år, så det skal bli veldig spennende å se hvordan årets resultat blir. Vi har hatt en virkelig bra start på 2016-fisket, med fine forhold og mye fisk. I mars og april er vanligvis været her oppe ustabilt, og forholdene kan være tøffe, men når en først kommer seg utpå er likevel en eller to dager med fiske vanligvis mer enn nok til å få møre rygger og store fisker, sier guide Johan Mikkelsen til Hooked.

Også den mannlige skreirekorden ble satt utenfor Sørøya, da tyske Michael Eisele dro opp en fisk på 160 centimeter og 47 kilo i april 2013.

Det er for øvrig ikke mange dagene siden at briten Tom Ascott også satte en verdensrekord, da han fanget en torsk på 30,16 kilo fra land i Saltstraumen. Fisken er større enn all tidligere torsk tatt fra land noe sted i verden, skriver VG.

Ascott

Tom Ascott med fangsten. Photo: John Strange, Guided Fishing Norway

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad