Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Flåm
Flåm.
Photo: Kyrre Wangen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se verdens beste togtur i 360 grader

Byr Flåmsbana på tidenes mest billedskjønne VR-opplevelse?

Ad

En av de største seersuksessene til NRK de siste årene har vært konseptet sakte-TV, hvor man kan følge ferden til alt fra Hurtigruten til Bergensbanen minutt for minutt, fra første til siste stopp.

Tidligere i år ble noen av sendingene gjort tilgjengelige internasjonalt via Netflix, og nå har også reiselivsfirmaet Expedia slengt seg på trenden og kombinert den med en annen trend – virtuell virkelighet.

Sammen med Visit Flåm har de tatt for seg den billedskjønne og bratte Flåmsbana, som har blitt kåret til en av de ti beste togreisene i Europa av National Geographic Traveler Magazine – og til den aller beste i verden av Lonely Planet Traveller i 2014.

Resultatet er Virtuelle Flåm, hvor man kan ta en tur langs den billedskjønne togruta gjennom linsa til et 360 graders kamera. Slik kan man nyte utsikten i alle retninger under den 44 minutter lange reisen mellom Myrdal stasjon og Flåm.

Opplevelsen kommer i to utgaver. Har du VR-briller som Google Cardboard eller liknende, velger du VR-modus, men vil du bare se på en vanlig skjerm, går du for video-valget. Les mer og test Virtuelle Flåm.

Hvis denne togturen blir litt for grønn og fager, kan du alltids også oppleve den med litt snø på toppene – NRK lagde sakte-tv av Flåmsbaneturen allerede i 2010.

Denne utgaven er ikke like interaktiv, men var faktisk NRKs første produksjon for 3D-fjernsyn.

Har du fremdeles et par 3D-briller liggende, kan du ta turen innom NRKbeta for 3D-utgaven.

Skulle du få lyst på en tur på den ikke-virtuelle versjonen av Flåmsbana, kan du stikke innom Visit Flåm for mer informasjon.

Les også

Your Recently Viewed Pages