Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Flåm
Flåm.
Photo: Kyrre Wangen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se verdens beste togtur i 360 grader

Byr Flåmsbana på tidenes mest billedskjønne VR-opplevelse?

Ad

En av de største seersuksessene til NRK de siste årene har vært konseptet sakte-TV, hvor man kan følge ferden til alt fra Hurtigruten til Bergensbanen minutt for minutt, fra første til siste stopp.

Tidligere i år ble noen av sendingene gjort tilgjengelige internasjonalt via Netflix, og nå har også reiselivsfirmaet Expedia slengt seg på trenden og kombinert den med en annen trend – virtuell virkelighet.

Sammen med Visit Flåm har de tatt for seg den billedskjønne og bratte Flåmsbana, som har blitt kåret til en av de ti beste togreisene i Europa av National Geographic Traveler Magazine – og til den aller beste i verden av Lonely Planet Traveller i 2014.

Resultatet er Virtuelle Flåm, hvor man kan ta en tur langs den billedskjønne togruta gjennom linsa til et 360 graders kamera. Slik kan man nyte utsikten i alle retninger under den 44 minutter lange reisen mellom Myrdal stasjon og Flåm.

Opplevelsen kommer i to utgaver. Har du VR-briller som Google Cardboard eller liknende, velger du VR-modus, men vil du bare se på en vanlig skjerm, går du for video-valget. Les mer og test Virtuelle Flåm.

Hvis denne togturen blir litt for grønn og fager, kan du alltids også oppleve den med litt snø på toppene – NRK lagde sakte-tv av Flåmsbaneturen allerede i 2010.

Denne utgaven er ikke like interaktiv, men var faktisk NRKs første produksjon for 3D-fjernsyn.

Har du fremdeles et par 3D-briller liggende, kan du ta turen innom NRKbeta for 3D-utgaven.

Skulle du få lyst på en tur på den ikke-virtuelle versjonen av Flåmsbana, kan du stikke innom Visit Flåm for mer informasjon.

Les også

Your Recently Viewed Pages