VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tromsø
Dancing with Aurora.
Photo: Frode Sandbech / Red Bull Content Pool

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nordlysstunt

Se den spanske paraglideren danse med nordlyset. Et stunt som aldri er gjort før, ifølge Red Bull.

Publisert: 26. januar 2016

Man skulle tro at den spanske akro-paraglideren (kort for akrobatisk paraglider) Horacio Llorens hadde sett og gjort det meste gjennom sin 16 år lange karriere. Én viktig ting manglet imidlertid. Derfor var han ikke vond å be da han tidligere i januar fikk tilbud om å dra til Tromsø. Der, høyt oppe i lufta, gjennomførte han en unik dans med nordlyset.

Hele stuntet ble gjennomført i samarbeid med energidrikkprodusenten Red Bull, som nå hevder at Llorens er den første personen som paraglider i nordlyset (i det minste på film). Den opplysningen kan ikke vi bekrefte, men at det er vakkert er det liten tvil om.

Tromsø
Tromsø.
Photo: Frode Sandbech / Red Bull Content Pool

– Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle svare da jeg fikk tilbudet. Jeg er fascinert av Norge og mørketiden, og idéen om å fly med nordlyset var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Llorens.

De siste par årene har kamerateknologien utviklet seg slik at det har blitt mulig å fange levende bilder av aurora borealis i sanntid. Videoen over – titulert «Dancing with Aurora» – blir dermed det første høykvalitetsklippet som viser nordlysets sterke bevegelser kombinert med action.

Tromsø
Tromsø.
Photo: Frode Sandbech / Red Bull Content Pool

Llorens gjennomførte for øvrig stuntet i snøstorm og 15 minusgrader.

– Jeg har oppdaget at det er vanskelig å fly på natten, spesielt så langt nord og på vinterstid. Tromsø var annerledes enn alt annet jeg er vant til. Det var kaldt og mørkt, vinden var sterk, jeg var omringet av vann, og måtte derfor være ekstra bevisst på alle valg, sier Llorens.

Som mange før ham, oppdaget også spanjolen at aurora borealis kan være litt av en diva. Han måtte vente et par timer før hun valgte å vise seg fra sin beste side.

– Det føles fantastisk! Jeg er veldig heldig som har fått denne muligheten, og som har dette som jobb. Jeg vil definitivt reise tilbake til Tromsø, men neste gang blir om sommeren, ler Llorens.

Tromsø
Tromsø.
Photo: Frode Sandbech / Red Bull Content Pool

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages