Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bylarm Oslo
Bylarm Oslo.
Photo: Islands records / Universal music
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sigrid – og fem andre pophåp du bør få med deg

Akkurat nå drar by:Larm i gang festivalhjulene, og flere norske artister på randen av internasjonale gjennombrudd er med.

Ad

Denne uken åpner by:Larm, og omdanner samtidig hele Oslo sentrum til et eneste stort festivalområde hvor internasjonal bransje sammen med tilreisende og lokale musikkelskere kan forenes om å både oppdage helt ferske navn og juble for de som er på nippet til å bli det neste store.

Med tanke på tilstanden i norsk musikkscene i dag får de mye bra å velge mellom. Hvordan har det blitt sånn i et lite land som Norge?

Et svar kan være at forholdene har ligget spesielt godt til rette fra naturens side. For eksempel skylder medlemmene av den levende elektroniske musikkscenen i landet – på mange måter forløperen til dagens popsuksesser – på lange perioder med mørketid koblet med fantastiske naturopplevelser, godt dokumentert i filmen «Northern Disco Lights».

 

Selv om ren elektronisk musikk er godt representert også under årets by:Larm er det popartistene som stikker seg spesielt ut nå om dagen. De er på vei inn i et godt selskap, for den siste tida har slagerne virkelig stått i kø for norsk popmusikk. Hør bare:

Kygo som imponerer Vin Diesel med pianospillingen sin og lager hits med Selena Gomez.

Aurora som synger og danser fletta av enhver talkshowvert.

Alan Walker som gutteromsproduserer seg herfra og til evigheten.

Dagny som sparket i gang danseføtter verden over med denne imponerende debutsingelen.

Gabrielle som klarte kunststykket å få en hit med en to år gammel norskspråklig låt via «Skam» (hun kan forresten sees live hos P3-Christine på Peloton på fredag).

Stargate som produserer hits på løpende bånd for sånn cirka alle.

Og Röyksopp? Röyksopp er evig aktuelle.

Men hvem er de neste pophåpene som skal imponere utenfor landegrensene? Her er et knippe av må-se-konsertene under årets by:Larm:

Sigrid

Sigrid (eller Sigrid Raabe, som er hennes fulle navn) har vært ung og lovende i et par minutter allerede – sjekk for eksempel denne livefremføringen av singelen «Known You Forever» fra 2014.

På et eller annet tidspunkt må hun likevel ha trykket bånn gass på turboknappen for utviklingen sin – det er et stykke fra søte akustiske pianofremførelser til hiten «Don't Kill My Vibe», et selvsikkert utbrudd av «nå er det nok»-fotnedsetting, gynget inn i en nydelig hardtslående pop-produksjon.

 

BBC Radio 1 kåret dette til «hottest record in the world» nylig, og millioner av Spotify-avspillinger fulgte sporenstreks. Ingen har større forventninger knyttet til seg enn Sigrid under årets by:Larm, så regn med fulle hus når hun spiller på Rockefeller torsdag kveld og Gamla fredag kveld.

Astrid S

🤓

Et innlegg delt av astrid s (@astridsofficial)

Sånn apropos 20 år gamle popstjerner med utenlandssuksess, her er én til. Med en utsolgt Europa-turné, Spellemannspris og MTV EMA Award under beltet, samarbeid med Matoma, AVICII og Shawn Mendes, samt hits som «Hurts So Good» og «2 AM», er Astrid S på rekordtid blitt en komet i popverdenen.

 

Årets by:Larm-konsert torsdag kveld byr på en sjelden sjanse til å se henne fremføre både nytt og gammelt materiale akustisk og intimt i Kulturkirken Jakob. 

Cashmere Cat

Denne nesten-anonyme haldenseren produserer for folk som Kanye West og Wiz Khalifa, samt Charli XCX og Tinashe sammen Stargate.

At han ikke er tidenes mest kjente fjes spiller strengt tatt ikke noen rolle når vokalistene på hans egne låter er folk som Selena Gomez, The Weeknd og Ariana Grande.

 

Konserten hans i Kulturkirken Jakob på lørdag er en av kun tre Europa-konserter i år.

Julie Bergan

 

get you a me, i'm lit 👸🏼

Et innlegg delt av Julie Bergan (@juliebergan)

Astrid S-venninna fikk mange fans med fengende «Arigato», og fikk nettopp storskryt i Billboard for videoen til den ferske singelen «Blackout». På fredag slipper hun i tillegg den offisielle låta til X Games Norway – som dermed vil nå stort ut internasjonalt, slik Alan Walker's «Faded» gjorde før henne.

 

Bergan spiller på Rockefeller torsdag kveld, og gjør en mer intim konsert på John Dee dagen etter.

Jarle Bernhoft

 

Death by guitar. Guitar by @husemoenguitars. Photo by anonymous person working @sarpsborgavisa.

Et innlegg delt av Bernhoft (@jarlebernhoft)

Han kan knapt kalles ung lenger, men Jarle Bernhoft og det soulinfiserte prosjektet hans er fortsatt svært lovende. Opptredenen hans på talkshowet til Ellen DeGeneres tilbake i 2011 var en øyeåpner som gikk verden over og hjalp ham å  samle en stor følgerskare internasjonalt. 

 

I januar slapp han en ny EP, «The Morning Comes EP», som man kan forvente å høre fra under konserten hans på Sentrum Scene torsdag kveld.

Sandra Kolstad

Inn fra venstre flanke kommer en av de litt mer sære – men fortsatt fengende – popartistene vi har her til lands. Når hun spiller konserter verden over kan publikum forvente at eksperimentelle lydlandskaper går hånd i hånd med hjertesprengende refrenger, som på supersingelen «Zero Gravity State of Mind»:

 

I høst slipper hun nytt album, som hun presenterer for første gang under konserten sin på Herr Nilsen torsdag kveld.

Informasjon om festivalpass og billetter til enkeltdager finner du på by:Larms hjemmeside.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages