Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
X-Games
X-Games.
Photo: X-Games/Creative Commons
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sju supre snøfester du bør bli med på i vinter

Hvis målet er å ha det like gøy som det åpenbart var under Skeive ski i Hemsedal i helgen. Se bildene!

Å stå på ski er tradisjonelt blodig alvor for nordmenn. Idealet er å gå langt og fort - å virkelig slite før man kan kose seg.

Men mange har også et helt annet, og tidvis mer avslappet forhold til ski- og snøkulturen. Festivalen Skeive ski, som er blitt arrangert i Hemsedal i sju år på rad, er et godt eksempel på det. Årets arrangement ble avholdt i helgen.

 

Mono is the way! #skeiveski #monoski #descente

Et bilde publisert av John Aurtande (@jaurtande)

 

Ifølge festivalen selv er målet å «aktivisere skeive deltakere i ski- og friluftsaktiviteter», og her er det å vinne festen vel så viktig som å komme raskest mulig ned bakkene.

 

Motto for festivalen er «Climb Your Mountain» sier noe om at deltakelse, egen mestring og skiglede er viktigere enn å være raskest, ha best teknikk eller ha det mest fancy utstyret, skriver festivalen på egne hjemmesider.

Damenes tema i år var «Orange is the new Black» (etter Netflix’ tv-seriesuksess), mens mennene hadde white party.

 

#red #orangeisthenewblack #scandinavianskipride #skeiveski #hemsedal #buddys #norway #fun

Et bilde publisert av Inger Abrahamsen (@ingerabrahamsen)

 

– Festen på fredag var den beste festen i Skeive Skis historie. Vi tok Stavkroa tilbake og fylte den. Vi skapte en fest som vil bli husket i lang tid, sier Inger Abrahamsen (47) fra Oslo til Blikk.

 

#scandinavianskipride #skeiveski #gay #mountain #norway #nofilter

Et bilde publisert av Svein Erik Vangen (@erikvangen)


Her er noen flere uvanlige ski- og snøarrangementer som blir avholdt i vinter. Noen kan du kanskje delta på selv, mens andre må man trolig nøye seg med å se på:

1. X-Games

Oslo, 24.-28. februar: Et av verdens største freestylekonsepter inntar hovedstaden. Snowboard, skateboard, konserter og action. Hjemmeside.

2. VM i spark - utfor

Hurdal, 13. februar: Utkledning, fart og moro i familievennlig arrangement der målet er å komme seg fort og trygt ned løypa. Over 650 påmeldte i år! Hjemmeside.

3. Snøballkrig

Vardø, 9. mars:  Det eneste stedet i Norge hvor du kan oppleve og delta i den japanske snøballkrig-konkurransen Yukigassen («Yuki» er japansk for snø, og «gassen» betyr kamp). Årets arrangement er det 20. i rekken, og vil for det meste foregå rundt den majestetiske Vardøhus festning. Hjemmeside.

4. Amundsen-ekspedisjonen

Haukeliseter, 25.-28. februar: Vanvittig kraftprøve i Roald Amundsens fotspor. Alle deltakerne trekker sin egen 45 kg tunge pulk og tråkker sine egne spor i 100 kilometer fra Haukeliseter til Garen i Eidsfjord. Hjemmeside.

5. Stryn Rando 3000

Stryn, 12. mars: Den råeste skialpinkonkurransen i Norge, ifølge arrangørene selv. Her skal deltakerne klatre opp flere fjelltopper, før de kan stå nedover igjen. De sprekeste vil bruke cirka fire og en halv time. Hjemmeside.

6. VAKE

Varangerhalvøya, 5. april: Verdens hardeste og lengste langdistanseritt for snøkiting.  De åpne viddene, den jevne vinden og det duvende landskapet ved Ishavet er som skapt for kiting, og det er derfor ikke uten grunn at øya ofte blir kalt snøkitingens Hawaii. Hjemmeside.

7. VM i Reinkappkjøring

Kautokeino, påsken: Høy temperatur i kalde omgivelser! Her konkurreres det i to klasser: En på ski etter reinen, og en hvor utøverne ligger på magen på en kjelke langs en løype på isen. Hjemmeside.

 

 

Les også