Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Lofoten
Lofoten.
Photo: Snøhetta
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Snøhetta hedres. Blir luksushotellet i Lofoten deres neste hit?

Ny amerikansk prestisjepris til Snøhetta. Nå har Wall Street Journal fått arkitektkontoret til å fortelle sin historie – og viser bilder av de mange framtidige prosjektene.

Ad

Arkitekt- og designkontoret Snøhetta er tidenes mest profilerte norske i sitt slag, og bygg på CV-en deres inkluderer operaen i Oslo, Petter Dass-museet i Alstahaug og Viewpoint Snøhetta i Norge.

Internasjonalt har de blant annet gjort seg bemerket med biblioteket i Alexandria, minnemuseet over terrorangrepene 11. september i New York og San Francisco Museum of Modern Art.

Rett før helgen kunne Snøhetta plassere en ny pris i premieskapet – denne gangen som «årets innovatør» innenfor arkitektur – delt ut av Wall Street Journal.

Prisen ble overrakt av kunstner Laurie Anderson, og de var i gjevt selskap. Andre prisvinnere inkluderte The Weeknd (musikk), Melinda Gates (filantropi) og Tom Ford (film).

Prisen innebar også at Wall Street Journal spanderte hele seks sider på å fortelle selskapets historie i form av tekst og bilder. Denne videoen ble også laget til nettutgaven:

 

Her kommer det blant annet fram at arkitektkontorets filosofi er å ikke ha noen rød tråd eller ultimat designteori som preger alle arbeider. Snarere ønsker de å være uforutsigbare og tilpasse seg samfunnet der byggene deres skal bli til.

– Hvis man ikke bruker arkitektur til menneskehetens beste, hvorfor vil man da holde på med arkitektur?, spør gründer Kjetil Trædal Thorsen i videointervjuet over.

Han mener arkitekturen må virke til samfunnet og fellesskapets beste, framfor kun å tjene seg selv eller arkitekten som skapte verket.

Ett eksempel på Snøhettas visjon er Operahuset i Oslo, som definitivt er et slående vakkert bygg, men slett ikke så majestetisk og prangende som operabygg i en del andre land. I stedet er det inkluderende og funksjonelt, og skal inspirere til bruk – på taket kan man for eksempel gå tur eller sitte og sole seg.

Snøhetta har i dag kontorer i Oslo, Innsbruck, San Francisco og New York, der arkitektkontoret nå har fått ansvaret for en redesign av ikoniske Times Square, som skal bli ferdig i løpet av året.

I Norge er det knyttet særlige forventninger til luksushotellet Lofoten opera, som etter planen skal stå ferdig i 2020 (se bildet i toppen).

– Dette er noe vi virkelig ønsker velkommen til Lofoten. Det blir et nytt bein å stå på og noe som vi kan assosiere med Lofoten: Det beste stedet for de beste opplevelsene, sier Elisabeth Dreyer, turistsjef i Destinasjon Lofoten, til Dagbladet.

PS: Vet du hvordan Snøhetta kom fram til navnet sitt? Det første kontoret Kjetil Trædal Thorsen & co. hadde i Oslo, var rett over den legendariske brune puben Dovrehallen. Snøhetta er et av de høyeste fjellene i Dovrefjell.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages