Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Operaen, Oslo
Operaen, Oslo.
Photo: VISITOSLO/Tord Baklund
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lonely Planet har kåret Oslo til et av de ti beste reisemålene for 2018. VisitOSLO og Innovasjon Norge feirer med å invitere ti gjester til hovedstaden – og søker lokalkjente verter som kan guide dem til byens magi.

Publisert: 30. januar 2018

Hva i alle dager har den matglade kenyaneren Eva (38), den franske SKAM-elskeren Zélia (22) og den amerikanske filmfotografen Tor Rolf (44) til felles? 

Sannsynligvis ikke allverden.  

Men de tre er like fullt blant de ti utvalgte reiseentusiastene som hentes til Oslo for å få oppleve den norske hovedstaden i vinterdrakt i starten av februar.

Blant verdens ti beste reisemål

I fjor høst kåret reiseguide-giganten Lonely Planet Oslo til en av de ti beste byene å besøke i 2018. 

Denne prestisjetunge plasseringen markeres med en stor kampanje i disse dager: Under merkelappen #VisitOslo2018 har nemlig VisitOSLO og Innovasjon Norge invitert globetrottere fra hele verden til å oppleve byen personlig. 

Blant flere tusen som meldte sin interesse via sosiale medier er ti gjester plukket ut til å besøke byen 9. og 10. februar. 

– Ideen var “la oss finne ti mennesker som har lyst til å dra til Oslo”. Det skulle ikke være en konkurranse, men noe alle kunne delta på – et lavterskelprosjekt, forteller Katrine Mosfjeld, avdelingssjef for medier og kampanjer i VisitOSLO.

Oslo

Oslo.
Photo: Terje Borud/Visitnorway.com

Nesbø, kaffe og kongefamilien

I samarbeid med Innovasjon Norge og reklamebyrået Trigger har VisitOSLO klekket ut en rekke tiltak for å maksimere effekten av den gjeve listeplasseringen hos Lonely Planet. 

#VisitOslo2018 er blant de mest logistisk ambisiøse av dem – her skal nemlig de ti gjestene få hver sin lommekjente Oslo-guide, og resultatet av møtene skal filmes og brukes til promotering av hovedstaden.

– Vi har ikke møtt noen av de ti som kommer, og vi har heller ikke møtt vertene – de jobber vi med å velge ut akkurat nå. Vi ser etter verter som er lidenskapelige overfor byen og nærområdet sitt, som vil by på seg selv og som er komfortable med å bli filmet, sier Katrine Mosfjeld.

Oslo

Oslo.
Photo: VISITOSLO/Tord Baklund

Som nevnt innledningsvis: De tilreisende er en sammensatt bukett mennesker, som ankommer Norge fra land som Brasil, Japan og Tyskland, og som interesserer seg for alt fra yoga og norsk språk til Jo Nesbø og kongefamilien.  

– En del interesser går igjen hos flere av dem: Kunst, kaffe, mat og reiser. Og noen har helt spesifikke interesser, som TV-serien SKAM. Men det er ikke noe som er felles for dem alle. De har litt forskjellige interesser, og kommer fra alle deler av verden.

Fra #vacayfail til Vinter-Oslo

VisitOSLO har tidligere hatt stor suksess med å hente turister til byen. 

I fjor sommer klagde et newzealandsk par sin nød da de prøvde å nyte kunst på et overfylt Louvre, med Instagram-emneknaggen #vacayfail. Da tok VisitOSLO grep og fløy dem inn til en sommerlig og rolig norsk hovedstad.

Videoen har blitt sett av over seks millioner mennesker – de fleste av dem utenfor Norge – og har ført til stor interesse fra bloggere og presse, sier Katrine Mosfjeld i VisitOSLO. Hun påpeker imidlertid at dette er et ganske annet prosjekt – ikke minst på grunn av sesongen.

Tryvann, Oslo

Tryvann, Oslo.
Photo: Terje Borud/Visitnorway.com

– Dette er jo for det første ikke noen redningsaksjon. Og så vil vi løfte fram Vinter-Oslo. Som hovedstad befinner vi oss i en helt spesiell situasjon, med helt spesielle vinteropplevelser rett utenfor bykjernen. Så her kan man oppleve hele skalaen.    

Har du lyst til å bidra som vertskap for en av ti gjestene som ankommer byen om noen uker? 
Du kan lese mer om hvem de er, hva som opptar hver enkelt av dem og melde din interesse her.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages