Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Vision of the Fjords
Vision of the Fjords.
Photo: Sverre Hjørnevik
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Spektakulært norsk skip vant internasjonal storpris

Fantastisk design og sterkt miljøfokus var blant momentene som gjorde at Vision of the Fjords gikk helt til topps under verdens største skipsfartmesse.

Ad

Norske fjorder er en fantastisk turistattraksjon og en viktig del av norsk kulturarv, som vi ønsker å dele med alle som vil oppleve den.

Men skal vi bevare fjordene i like fantastisk stand for framtidige generasjoner, er det viktig å begrense utslipp fra skipsfart så mye som mulig. Hensynet til miljøet var derfor et hovedfokus da skipet Vision of the Fjords ble bestilt og bygget av verftet Brødrene Aa i Hyen.

Tidligere i sommer ble skipet sjøsatt, og i går vant det prisen for årets skip under skipsfartsmessa SMM i Hamburg.

Dette er verdens største messe i sitt slag, og mange håper nå at denne prisen vil bety et lite gjennombrudd for satsingen på miljøvennlig skipsfart.

– Vi hadde ikke i våre villeste drømmer trodd at vi skulle bli utpekt til noe slikt da vi satte i gang bestillingen av Vision of the Fjords. Så dette er en enorm bekreftelse på at vi er inne på noe nytt og at vi innoverer, sier Rolf Sandvik, administrerende direktør i The Fjords, til NRK.

 

Det 40 meter lange fartøyet er verdens første hybridskip av sitt slag, har et skrog av karbon og går i rute mellom Flåm og Gudvangen.

To elmotorer på 150 kW hver sørger for at skipet seiler helt lydløst inn og ut av Nærøyfjorden. Det er også konstruert på en slik måte at hun vil avgi svært få bølger, og dermed minimere slitasjen på strandsonen i Verdensarvparken.

Vision of the Fjords

Vision of the Fjords.
Photo: Sverre Hjørnevik

Skipets design er også svært spektakulær.

Utseendet er inspirert av hårnålssvinger, og er ment å utnytte dekkplassen slik at flest mulig kan stå utenfor og nyte utsikten samtidig. Passasjerene skal også kunne bevege seg rundt på skipet uten å måtte gå i trapper.

– Vi er svært stolte over å få en slik pris, men vi er om mulig enda stoltere over hva dette fartøyet betyr for miljøet og opplevelsen reisende får i dette eventyrlige landskapet, sier Sandvik i en pressemelding.

Vision of the Fjords har flere daglige avganger og gjør cirka 700 rundturer årlig hele året.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages