Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Sabi Omakase
Sabi Omakase.
Photo: omakase.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Stavanger-restaurant inn i Michelin-guiden

Sushimester Roger Asakil Joya kombinerer norsk natur med japansk tradisjon. Nå har Sabi Omakase fått sin første Michelin-stjerne.

Ad

Da Michelin-guiden i dag avslørte årets nye stjerner for de nordiske landene var det en norsk restaurant som fikk æren av å åpne ballet.

 

Til applaus fra salen kunne sushimester Roger Asakil Joya gå opp på scenen i Stockholm for å motta sin første Michelin-stjerne for innsatsen han har lagt inn i den eksklusive sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger.

Mange hadde på forhånd spådd både én og to stjerner til det lille spisestedet, som bare har rom for ti gjester av gangen og tilbyr kun én meny som strekker seg over tolv retter. 

Roger Asakil Joya

Roger Asakil Joya.
Photo: The Michelin Guide

Da Joya sto på scenen sørget han for å også hente opp teamet bak suksessen på scenen, hvor de sammen mottok begrunnelsen for prisen.

«Michelin-guiden er veldig aktiv i Asia, spesielt i Japan. Om man benytter de samme grundige kriteriene som når man vurderer det japanske kjøkken viser Sabi Omakase at de fullt ut fortjener en Michelin-stjerne på samme anerkjente nivå.»

– Jeg føler meg beæret over å få en slik utmerkelse fra Michelin, sa Joya fra scenen.

 

Congrats to @rogerjoya and the rest of his team at @sabiomakase with a well deserved #michelinstar

Et innlegg delt av A. Blomberg-Nygård (@beingcritical)

Joya er opprinnelig fra Filippinene, og er sertifisert som kokk av den japanske sushiorganisasjonen AJSA. I en video på Sabi Omakases YouTube-kanal forteller Joya selv litt om hvordan han kombinerer norske og japanske mattradisjoner i det han kaller «norsk edo style sushi»:

 

«Den norske naturen har trollbundet meg siden jeg kom hit som 18-åring. Å plukke råvarene herfra er en sann fryd og ære. Rettene komponerer jeg i tråd med den japanske sushitradisjonen. Den vil jeg alltid være trofast mot.»

Den andre norske restauranten som var i søkelyset under årets utdeling fikk ingen nye stjerner – Oslo-restauranten Maaemo imponerte i stedet ved å beholde de tre den har.

– Du har satt Oslo på kartet over verdens mat-hovedstader, sa Michelin-guidens internasjonale sjef Michael Ellis da han hentet sjefskokk Esben Holmboe Bang opp på scenen.

– Dette føles ikke som å beholde en stjerne, stjernene er noe vi vinner hvert år, sa Bang om det å nok et år ha mottatt guidens høyeste utmerkelse.

 

We are so thrilled to retain our three Michelin stars! It is a huge team effort and we couldn't be prouder!

Et innlegg delt av Restaurant Maaemo (@maaemo)

På spørsmål om hva som kreves for å drive en trestjerners restaurant, svarte han:

– Hva kreves? Alt. Du må gi alt, hver dag. Ikke bare på visse kvelder, men hver eneste kveld.

Mens Maaemo fortsatt er landets store Michelin-tungvekter, beholdt også Oslo-restaurantene Kontrast og Statholdergaarden begge sine respektive stjerner.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad