Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Biking vacation in Norway
Biking vacation in Norway.
Photo: Morten Aspås
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Så enkelt er det å dra på sykkelferie i Norge

Norge er et kupert land, men terskelen for å sykle landet rundt trenger ikke være høy.

Ad

I åtte år har Morten Aspås og samboeren, Anne Østbø Brevik, brukt sommerferien på å sykle land og strand rundt. Til høsten kommer paret med en bok om opplevelsene, hvor hensikten er å bevisstgjøre folk om at sykkelferie er en ideell måte å oppleve vårt langstrakte land på. De håper også å bevise at sykkelferie i Norge er noe for alle, ikke bare de unge og spreke.

- Planen var egentlig å dra på fjelltur i midt-Norge, men været var så dårlig. Vi sjekket hvor det var fint vær, og den sommeren var det i Østfold. Men der er det dårlig med fjell, så vi bestemte oss for å ta med syklene i stedet, forteller Morten Aspås om hvordan prosjektet startet.

Biking vacation in Norway

Biking vacation in Norway.
Photo: Morten Aspås

Fra Halden i Østfold har paret syklet landet rundt, fortsatt der de slapp sommeren før, og jobbet seg hele veien opp til Alta i Finnmark. Morten understreker at tempoet alltid har vært rolig, og syklingen på ingen måte har vært for treningens skyld.

- Man får jo en treningseffekt av å sykle med tung oppakning, men vår ambisjon har alltid vært å bli bedre kjent med landet vårt.

Cycling in Norway

Cycling in Norway.
Photo: Morten Aspås

Handler om vær

Hvor det er flottest å sykle kommer helt an på været, ifølge Morten.

- Sykling er en finværaktivitet. Er det mye regn er det ikke fint å sykle noe sted, sier Morten.

Hvis værgudene spiller på ditt lag anbefaler han imidlertid å ta en tur langs Helgelandskysten og videre nordover, eller på Sør-vestlandet. En fin opplevelse uansett blir det uansett, slår Morten fast.

Hvis man er interessert i å dra på sykkelferie i Norge kan man begynne hvor som helst, mener Morten. Det finnes nemlig perler overalt.

- Velg et område du er nysgjerrig på, og finn en rute uten mye biltrafikk, er Mortens råd.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad