Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Biking vacation in Norway
Biking vacation in Norway.
Photo: Morten Aspås
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Så enkelt er det å dra på sykkelferie i Norge

Norge er et kupert land, men terskelen for å sykle landet rundt trenger ikke være høy.

Ad

I åtte år har Morten Aspås og samboeren, Anne Østbø Brevik, brukt sommerferien på å sykle land og strand rundt. Til høsten kommer paret med en bok om opplevelsene, hvor hensikten er å bevisstgjøre folk om at sykkelferie er en ideell måte å oppleve vårt langstrakte land på. De håper også å bevise at sykkelferie i Norge er noe for alle, ikke bare de unge og spreke.

- Planen var egentlig å dra på fjelltur i midt-Norge, men været var så dårlig. Vi sjekket hvor det var fint vær, og den sommeren var det i Østfold. Men der er det dårlig med fjell, så vi bestemte oss for å ta med syklene i stedet, forteller Morten Aspås om hvordan prosjektet startet.

Biking vacation in Norway

Biking vacation in Norway.
Photo: Morten Aspås

Fra Halden i Østfold har paret syklet landet rundt, fortsatt der de slapp sommeren før, og jobbet seg hele veien opp til Alta i Finnmark. Morten understreker at tempoet alltid har vært rolig, og syklingen på ingen måte har vært for treningens skyld.

- Man får jo en treningseffekt av å sykle med tung oppakning, men vår ambisjon har alltid vært å bli bedre kjent med landet vårt.

Cycling in Norway

Cycling in Norway.
Photo: Morten Aspås

Handler om vær

Hvor det er flottest å sykle kommer helt an på været, ifølge Morten.

- Sykling er en finværaktivitet. Er det mye regn er det ikke fint å sykle noe sted, sier Morten.

Hvis værgudene spiller på ditt lag anbefaler han imidlertid å ta en tur langs Helgelandskysten og videre nordover, eller på Sør-vestlandet. En fin opplevelse uansett blir det uansett, slår Morten fast.

Hvis man er interessert i å dra på sykkelferie i Norge kan man begynne hvor som helst, mener Morten. Det finnes nemlig perler overalt.

- Velg et område du er nysgjerrig på, og finn en rute uten mye biltrafikk, er Mortens råd.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages