Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
To elbiler på veien i Geiranger.
Geiranger.
Photo: Ståle Frydenlund / elbil.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med kapasitet på over 40 biler vil den nye stasjonen på Rygge bli en av verdens største. Slike tiltak vil gjøre det lettere å dra på langtur med elbil i Norge, mener Teslas kommunikasjonssjef.

Publisert: 2. november 2017

At nordmenn er blant verdens ivrigste til å kjøre elbil er ikke noe nytt, og i bynære strøk er det lett å finne ladestasjoner. 

For folk som skal ut på langtur, enten det er nordmenn på hyttetur eller utenlandske reisende som skal kjøre lengre strekninger, kan det imidlertid by på utfordringer. 

Ifølge Elbilforeningen trengs det ladestasjoner hver femte mil, og i mars meldte landets nest største ladeoperatør – Grønn Kontakt – at de ville «teppelegge» landet med hurtigladere med flere enn 100 nye stasjoner åpnet før året er omme. 

Og nå er det Tesla som slår på stortrommen. 

Dobler kapasiteten

Det var NRK som først skrev om den nye stasjonen som planlegges langs E6, like ved Moss lufthavn Rygge. Ifølge statskanalen skal den være ferdigstilt før året er omme

– Vi investerer mye i å bygge ut ladenettverket slik at det skal være lett å dra på langtur med bilene våre, og gleder oss til å åpne denne stasjonen i Rygge, sier kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, til NRK.

Geiranger
Geiranger.
Photo: Ståle Frydenlund / elbil.no

Den nye stasjonen vil kunne lade hele 42 Tesla-modeller på en og samme tid, mens eiere av andre elbilmerker vil kunne benytte seg av en nærliggende bensinstasjon. 

Det er mer enn dobbelt så stor kapasitet som selskapets hittil største ladestasjon på Nebbenes.

I kjernen av elbil-revolusjonen

At en av verdens største ladestasjoner bygges i vårt lille land er ikke noe mysterium. 

I Europa er det Norge som har stått for den store elbil-revolusjonen på kontinentet. Av samtlige elbiler solgt i Europa ender hele 35 prosent opp på norske veier, og siden elektrisiteten som driver dem stammer nesten utelukkende fra vannkraft, ansees flåten av elektriske biler i Norge som verdens reneste

Og det er litt av en flåte: I desember 2016 var det til sammen 101 000 hel-elektriske biler her til lands, ved siden av 34 000 hybrider: det fjerde største antallet for noe land i verden. 

– I Norge er det en voldsom interesse for og økende kunnskap om elbiler, og stadig flere velger det som sin hovedbil, og da er det viktig med en god infrastruktur, for eksempel til langtur, sier Sandvold Roland i Tesla Norge

Bygger langs reisemål

Selv om elbilsalget har eksplodert kan de ikke sammenlignes med bensin og dieseldrevne modeller når det gjelder kjøring over lengre strekninger. Men mye har skjedd – og er i ferd med å skje. 

Også reiselivet ser verdien av flere ladestasjoner. I fjor ble det for eksempel bygget flere ladestasjoner gjennom Setesdalen, slik at folk lettere kunne kjøre elbilen til populære hytteområder

Det er i dag 7334 ladepunkter spredt utover 1830 stasjoner i Norge, og ifølge Even Sandvold Roland i Tesla skal det bare bli flere. 

– Vi bygger ut ladestasjoner langs viktige reiseruter og viktige reisemål, slik at det er lett å dra på langtur. 

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad