Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ona, Møre og Romsdal
Ona, Møre og Romsdal.
Photo: Øyvind Heen / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tett på historien og havet – her overnatter de i nedlagte fyr

Omtrent 60 fyr langs norskekysten er i dag åpne for overnatting. Både blant nordmenn og turister er det økende pågang, melder NRK.

Ad

I 1655 ble det reist et fyr på Lindesnes-halvøya, på sydspissen av det norske fastlandet.

Det var den første av mer enn 200 fyrstasjoner som siden den gang har vært å skimte, til ulike tider – i tåke, uvær og nattens mørke – langs den langstrakte norskekysten.

I senere tid har teknologien seilt fra de tradisjonelle fyrene, og de er lagt ned eller blitt automatisert. Den siste statlige fyrstasjonen ble avbemannet i 2006.

Men fortsatt står de der. Ofte er de både idyllisk og dramatisk plassert, ut mot havet. Og de er blitt stadig mer populære reisemål.

Spesielt å overnatte i dem er en spennende og trendy form for ferie som stadig flere får øynene opp for. Det skriver NRK.

– Det er mange som tar kontakt og har spørsmål rundt fyra. Det har spesielt vært en økning i folk som vil overnatte. Dette gjeld både utenlandske turister og nordmenn, sier Ola Sendstad, daglig leder i Norsk Fyrhistorisk Forening, til NRK Møre og Romsdal.

Kystverket eier de fleste norske fyr og samarbeider med lokale foreninger og organisasjoner for å drifte dem. De tar imot besøk, selskap, omvisninger – og overnattinger. Andre er i privat eie og drives kommersielt.

Totalt er det rundt 60 norske fyr som er tilgjengelige for overnatting.

Audun Pettersen er leder for bærekraftig reiseliv og mat i Innovasjon Norge.

– Mange ønsker det spesielle og da er overnattinga en del av det. Det kan være et fyr, ei tretopphytte eller andre overnattingssteder i unike omgivelser, sier han til NRK.

I et fyr er du tett på naturkreftene så vel som historien – og vi ser definitivt hvorfor det appellerer.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages