VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Turister nyter utsikten over Lysefjorden fra Preikestolen på Vestlandet
Preikestolen i Ryfylke.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Regionstavanger.com

Over 100 millioner TV-seere fikk et dramatisk møte med Rogalands største turistattraksjon da en smakebit fra Mission Impossible: Fallout hadde premiere under Super Bowl-finalen.

Publisert: 5. februar 2018

I sommer er det klart for en årets store blockbustere på kinolerretet. 

Mission Impossible: Fallout gir et etterlengtet gjensyn med tøffingen Ethan Hunt, spilt av Tom Cruise, som atter en gang slår, sparker, råkjører og hopper gjennom store av verden. 

Et av åstedene for intens action og nervepirrende dramatikk blir denne gangen en helt spesiell fjellformasjon i Forsand i Rogaland.

Preikestolen som teaser

Preikestolen er nemlig med gjennom hele traileren til storfilmen, som hadde premiere under Super Bowl-finalen i USA natt til mandag – og dermed ble sett av et TV-publikum som hvert år teller drøyt 110 millioner amerikanere.   

Ikke nok med det – da Tom Cruise tvitret om at traileren var like om hjørnet, var det med et bilde av seg selv hengende fra Preikestolen som lokkemiddel.

Første glimt av det monumentale fjellet dukker opp 14 sekunder inn i videoen, og flere andre øyeblikk som vil kunne gi næring til høydeskrekk dukker opp gjennom den to og et halvt minutter lange snutten.

Slik ser traileren til Mission Impossible: Fallout ut:

Stor markedsføringsmulighet

Det har lenge vært kjent at Preikestolen ville figurere i den sjette installasjonen om den forfulgte hardhausen – i fjor høst tilbragte innspillingsteamet hele ni døgn ved den populære turistattraksjonen. 

Den 25 ganger 25 meter brede fjellhyllen troner 604 meter over majestetiske Lysefjorden, og har blitt kåret til et av verdens vakreste utsiktspunkter av både BBC og Lonely Planet.

– Vi håper det blir en fin eksponering for både Preikestolen og området, sa Audun Rake, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen, i forkant av innspillingen.

En annen som tror på effekten av Rogaland i Hollywood er ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad. Ifølge NRK satt han våken hele natten for å sjekke hvordan hjemstedet var plassert i filmtraileren.

– Dette har stor markedsføringsverdi, både for Forsand, regionen og Norge. Nøyaktig hvor mye er umulig å si, men også forhåndsomtalen er viktig, sier Dagestad til NRK.

Preikestolen
Preikestolen.
Photo: Andreas Gruhle / Visitnorway.com

Premiere på Preikestolen?

Mission Impossible: Fallout er en stjernespekket affære – i tillegg til Tom Cruise dukker Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin, Simon Pegg og Angela Bassett opp på rollelisten. 

Filmen har amerikansk premiere 27. juli, mens norske kinogjengere kan nyte actionfesten 3. august. 

Lokale krefter har imidlertid allerede har begynt å jobbe for å få til en spesialvisning av filmen på Preikestolen i slutten av juli, uten at detaljer rundt dette er klare ennå.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen