Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rygnestadtunet
Rygnestadtunet museum.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skriver bok om norske tradisjoner

Nordmann i USA har satt i gang kronerulling for å realisere bokdrømmen.

Ad

Kari Grøtte Boisvert lanserte nylig en kronerulling på nettstedet Kicstarter for å samle inn midlene hun trenger for å produsere en  bok om norske tradisjoner. I løpet av de 24 første timene har fire givere donert totalt 100 av de 5800 dollarene Kari mener hun trenger for å fullføre prosjektet.

Forfatteren er født og oppvokst i Oslo, men flyttet til California på vestkysten av USA for omkring 15 år siden. Siden hun var 16 har hun vært interessert i slektsgranskning og har gravd i historiebøker for å finne ut mer om familiens historie. I dette arbeidet har hun kommet over interessante og underholdende anekdoter, tradisjoner og overtro som hun samlet sammen og oversatte til engelsk for å putte det i et hefte.

Siden har hun reist rundt og gjort foredrag om innholdet i heftet, men nå er det på tide å oppgradere heftet til en bok, mener hun.

- Intensjonen med sluttproduktet er en velskreet bok med profesjonelt utseende hvor leserne kan oppdage hvordan norske liv ble påvirket av tradisjoner og overtro, skriver Kari på Kickstarter-siden til prosjektet.

Hvis prosjektet når målet om 5800 dollar håper forfatteren å gjøre ferdig boken i løpet av de neste seks til ni månedene. Innen den tid har hun planer om å verifisere historiene og informasjonen hun sitter på i tillegg til korrekturlesing og arbeid med design.

På hjemmesiden til boken kan man få en liten smakebit på innholdet i boka. Julefeiring med ned og pyntede trær, julebad og julebukk er naturligvis med, i tillegg til jonsokfeiring og andre tradisjoner.

Det er fortsatt omkring en måned igjen av kronerullingen.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad