Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rygnestadtunet
Rygnestadtunet museum.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skriver bok om norske tradisjoner

Nordmann i USA har satt i gang kronerulling for å realisere bokdrømmen.

Ad

Kari Grøtte Boisvert lanserte nylig en kronerulling på nettstedet Kicstarter for å samle inn midlene hun trenger for å produsere en  bok om norske tradisjoner. I løpet av de 24 første timene har fire givere donert totalt 100 av de 5800 dollarene Kari mener hun trenger for å fullføre prosjektet.

Forfatteren er født og oppvokst i Oslo, men flyttet til California på vestkysten av USA for omkring 15 år siden. Siden hun var 16 har hun vært interessert i slektsgranskning og har gravd i historiebøker for å finne ut mer om familiens historie. I dette arbeidet har hun kommet over interessante og underholdende anekdoter, tradisjoner og overtro som hun samlet sammen og oversatte til engelsk for å putte det i et hefte.

Siden har hun reist rundt og gjort foredrag om innholdet i heftet, men nå er det på tide å oppgradere heftet til en bok, mener hun.

- Intensjonen med sluttproduktet er en velskreet bok med profesjonelt utseende hvor leserne kan oppdage hvordan norske liv ble påvirket av tradisjoner og overtro, skriver Kari på Kickstarter-siden til prosjektet.

Hvis prosjektet når målet om 5800 dollar håper forfatteren å gjøre ferdig boken i løpet av de neste seks til ni månedene. Innen den tid har hun planer om å verifisere historiene og informasjonen hun sitter på i tillegg til korrekturlesing og arbeid med design.

På hjemmesiden til boken kan man få en liten smakebit på innholdet i boka. Julefeiring med ned og pyntede trær, julebad og julebukk er naturligvis med, i tillegg til jonsokfeiring og andre tradisjoner.

Det er fortsatt omkring en måned igjen av kronerullingen.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad