VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Besseggen, Jotunheimen
Besseggen, Jotunheimen.
Photo: John Fiddler/Visitnorway.com

Tre av fem unge legger ferien til fjells

Har du lagt merke til «fjellfien» i sommer?

Hvis du trodde at «dagens ungdom bare sitter inne og ser på tv», må du tenke igjen.

En Gallup-undersøkelse har nylig vist at hele 58 prosent av unge voksne fra 15 til 29 år, tilsvarende tre av fem i aldersgruppen, enten har vært til fjells eller planlegger en fjelltur i løpet av sommeren.

Bragden blir selvsagt delt på sosiale medier med en fjell-selfie – eller «fjellfie». Kort fortalt: Fjellet er blitt trendy.

 

Et bilde publisert av visitnorway (@visitnorway)

– Vi ser at det gir status i sosiale medier å dele bilder fra flotte turer, og «alle» er plutselig på minst en fjelltur i løpet av sommerferien. Det sa Ingvild Lundberg Bakke ved Den Norske Turistforeningen (DNT) til Adresseavisen tidligere i sommer.

I forrige uke skrev vi at det har vært en rekordsommer i fjellet, generelt. DNT-hyttene registrerte nærmere 40 000 overnattinger.

Men ikke minst er altså det de unge som trekker opp statistikken. Antall unge medlemmer i DNT (13–26 år) har siden i fjor sommer økt med 13,8 prosent, til 35 000. Og selvsagt er det ikke bare DNT-medlemmer som legger ut på tur.

Nettavisen VOL møtte forrige uke Christina Jacobsen (25) og Hannah Tomren Fredriksen (26) på vei til Finnsæterkollen i Vesterålen – der de naturligvis har med mobilkameraet.

– Vi er flink å dokumentere på Snapchat og Instagram når vi når fjelltopper. Alle må få vite det, selv om de sikkert blir irritert. Det kan jo gi dem motivasjon til slutt, sier Jacobsen, som avisa kaller «Hadseløyas fjellgeit».

Berit Skog, førsteamanuensis og forsker ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, bekrefter trenden. Hun tror bilene kan ha en positiv smitteeffekt:

– Folk får se hvor flott det er, og dette kan fungere positivt og helsebringende, sier hun til Adressa.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen