VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Svalbard
Svalbard.
Photo: Jens Henrik Nybo - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tre av verdens mest bærekraftige destinasjoner ligger i Norge

Longyearbyen, Lærdal og Geilo er kåret til å være blant de hundre mest bærekraftige destinasjonene i verden.

Utmerkelsen gis av initiativet The Top 100 Green Destinations, som jobber for å fremme destinasjoner med en klar miljø- og samfunnssatsning.

– Vi synes det er veldig stas med denne anerkjennelsen for at det gjøres et godt bærekraftarbeid lokalt, selv om vi erkjenner å fortsatt ha en lang vei å gå, sier Ronny Brunvoll som er reiselivssjef for Visit Svalbard.

Svalbard og Longyearbyen hylles av juryen for sitt arbeid med å bevare den urørte arktiske naturen.

Brunvoll håper at utmerkelsen vil gi en ny gnist i det videre arbeidet med reiseliv og lokalsamfunnet i årene framover.

– Vi velger å tolke vår plass på listen som både en vennlig anerkjennende ‘klaps på baken’ for godt arbeid så langt – men også en oppmuntrende dytt videre, sier Brunvoll videre.

Lærdal belønnes for sitt arbeid for å bevare kulturarven i bygda. I Lærdal finner man ikke bare Borgund stavkirke fra 1150, men også Lærdalsøyri med sine 160 trebygninger.

Bebyggelsen er fra tiden når Kongeveien gikk gjennom området på 1700-tallet - den gamle hovedruten mellom øst og vest i Norge.

Også skidestinasjonen Geilo får en plass blant topp 100. Ifølge juryen er det blant annet bygdas arbeid med strømsparing og strømløsninger, gjenbruk og ellers grønne profil som gjør at de fortjener en plass på lista.

Alle de tre destinasjonene har allerede fått merket for bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge, og nå har de altså i tillegg fått internasjonalt anerkjennelse for sitt arbeid.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages