Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Nordlys
Nordlys.
Photo: Grete Øiamo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ukas beste bilder: Nordlyset er tilbake

Det går mot mørkere tider. Til stor glede for alle nordlysentusiaster.

Ad

Høysesongen for nordlys er sen høst, samt vinter og tidlig vår - men det er slett ikke uvanlig å observere fenomenet både tidligere og seinere.

Grete Øiamo er en durkdreven nordlysfotograf, og i år fanget hun årets første nordlysbilde allerede 17. august.

Er det ikke vakkert? For øvrig anbefaler vi tjenesten Norway Lights, som gir deg enkelt og raskt svar på når det er størst sjanse for å oppleve nordlyset i Nord-Norge. Du kan også søke etter andre byer i Norge.

Her er flere av ukas beste bilder:

Bergen

Ulrikken i Bergen

Bergen.
Photo: Hans Erik Øverland

Hans Erik Øverland overnattet i telt på Ulriken – det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum – natt til 20. august. Fantastisk bilde, og Hans Erik har også laget en Youtube-video som anbefales varmt.

Nordkyn

Finnkirka i Nordkyn

Nordkyn.
Photo: Christoffer Robin Jensen

Havklippen Finnkirka står ved innseilingen til Kjøllefjorden, og er – ifølge legenden – et gammelt offersted for fiskere, reisende og samer. Tusen takk for flott fotografi, Christoffer Robin Jensen.

Lofoten

Grunnførfjorden i Lofoten

Lofoten.
Photo: Martin Strauß

Pollen på nordsiden av Austvågøya i Lofoten, fotografert av Martin Strauß. For flere av hans fotografier, følg Facebook-siden Die Reise mit der “Nuss”.

Vinje

Vå i Vinje

Vinje.
Photo: Helge Morgan Tveten

Helge Morgan Tveten deler dette bildet med oss, og skriver: «Bildet er fra vakre Vå i Vinje kommune, vannet er Totak og bak ser dere Bjørnstjerne Bjørnson ligge på ryggen :) Vet dere forresten hvorfor vannet heter Totak ? Fordi trollet bare brukte to tak på å ro vannet på langs, ifølge sagnet. Dette er Myllargutens rike».

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages