Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Aurland
Aurland.
Photo: www.montag.no
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Var lei av bylivet, bygget om gammel gård til hotell

Ekteparet flyttet til vesle Aurland kommune for å bygge om en gammel gård til et helt spesielt hotell. Nå er de omtalt i amerikanske Forbes.

Ad

I en dal langt inne i Sognefjorden finner man det unike gårdshotellet 29/2 Aurland som drives av ekteparet Tone Rønning og Bjørn Rønning Vike. For fem år siden solgte de hjemmet sitt i Bergen og flyttet med de tre felles barna sine ut hit til Aurland og gården Vike hadde arvet fra onkelen sin.

Som Rønning sa til Dagsavisen i en artikkel om Sognefjordens hotellperler i fjor:

– Vi var litt lei av middelklasselivet i Bergen og ville gjøre noe helt annet.

Paret har restaurert og bygget om gamle gårdsbygg fra 1700-tallet, samtidig som de også har satt opp nye bygg. Dermed kan de nå tilby en eksklusiv opplevelse i grenseland mellom hytte og hotell i noen av verdens mest naturskjønne omgivelser.

 

Current abode: the wooden house designed and built by our hosts:👊 #Norway #fijords #design

Et bilde publisert av Elizabeth Barrett (@harcourtcrescent)

Her serveres det geitost og egg fra nabogårdene til frokost i en egen røykstove, og man kan sove søtt i en hytte eller en av suitene i den ombygde låven som tidligere huset geiter.

Siden de startet opp, har hotellet fått mye oppmerksomhet her hjemme, og nå later det også til at utlandet får øynene opp for 29/2 Aurland.

I fjor fikk de et «Certificate of Excellence» fra TripAdvisor, og denne uka skrev magasinet Forbes en reportasje om det vesle hotellet (vel verdt å lese) og filosofien deres rundt «sakte turisme» – ifølge Rønning et bærekraftig, miljøvennlig og mer lavmælt alternativ til cruisebåt-turismen.

– Vi ønsker virkelig at gjestene våre skal sette ned tempoet når de er her, sier hun til Forbes.

– At de skal forstå kulturen og historien i dalen, møte håndverkerne som holder liv i tradisjoner fra flere generasjoner og nyte fjordene slik man pleide – uten forurensende cruiseskip.

Hotellet tilbyr også en rekke aktiviteter i Aurland, som skiturer rundt omkring i de lokale fjordene og fluefiske i Aurlandselva.

 

The way to a man's heart is through his fly...😉 #flyfishing #caughtnothing #292aurland

Et bilde publisert av Jarrid Puzes (@jarridpuzes)

Samtidig ligger hotellet nært Flåm, hvor man kan ta toget langs den legendariske Flåmsbanen, som er blitt kåret til verdens beste togtur og nylig fikk sin egen 360 graders virtuell virkelighet-opplevelse på nett. NRK har også filmet hele togturen.

 

Det som likevel later til å være hjertebarnet til ekteparet, er imidlertid gåturer i nærområdet, en lidenskap som fikk dem til å organisere sin egen vandrefestival i 2015.

Ifølge Forbes jobber nå paret for å få Aurland kommune til å koble sammen de ulike delene av kommunen gjennom vandrerstier. Som Rønning sier:

– Dette området burde være verdens vandrerhjerte, gitt hvor vakkert det er.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages