Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Oslo.
Photo: Storm Studios
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Veggene lever – her kan du stå
inne i din egen vikingboble

Vikingskipshuset i Oslo utvider med en helt ny attraksjon –
en 360-graders opplevelsesfilm som gjør vikingtiden levende.

Ad

Vikinger er en svært viktig del av norgeshistorien, og i 2021 skal Oslo få et helt nytt vikingmuseum på Bygdøy. I mellomtiden skal de vikingfrelste bys på en real ventepølse i form av en helt ny attraksjon.

Nå melder nemlig NRK at Storm Studios, studioet som har levert effekter til filmer som «Kon-Tiki», «Trolljegeren» og «Birkebeinerne», i samarbeid med Universitetet i Oslo har produsert en ny animert opplevelsesfilm som skal projiseres rett på takhvelvingen og veggene i Vikingskipshuset.

Her skal historien levendegjøres ved at man  ferd.

– Vi må vise at disse skipene også har et livsløp likt mennesker, sier arkeologiprofessor Jan Bill til NRK.

– De bygges av en konge og brukes som gravkammer til kongen som fikk bygget det.

Når man står i Vikingskipshuset og skipene kommer seilende rundt en, er det ifølge reportasjen «som å stå i en boble og se ut på vikingtiden».

Den nye attraksjonen skal først være klar april neste år, men frem til da finnes det flust med andre vikingaktiviteter å henge fingrene i. Her er tre gode alternativer man kan utforske i romjula og utover vinteren.

1. Vikinggilde under nordlys – Lofoten

 

En av hovedattraksjonene til vikingmuseet Loftr på Borg i Lofoten er muligheten til å delta på et autentisk vikinggilde i et rekonstruert høvdinghus, med høvdingen og husfrua som vertskap.

Her avholdes blot i mørketida for å lokke sola tilbake, mens trellene serverer rikelige mengder mjød og lam tilberedt på vikingvis.

Og har man kommet for å se nordlys, er det bare å strekke på beina på tunet rett utenfor døra og vende blikket oppover.

2. Virtuell vikingpark – Borre

Borreparken

Borreparken.
Photo: Midgard historisk senter

En av de mer oppfinnsomme vikingopplevelsene er appen «Vikinghallen» fra Midgard historisk senter på Borre, like ved Horten.

Appen er sentrert rundt Borreparken, et område hvor man finner en rekke storhauger – vikinggraver for lederskapet og dermed viktige maktsymboler, samt etterlevningene av to vikinghaller.

Med appen fremme når man vandrer rundt i Borreparken kan man få svaret på hvordan parken så ut under vikingtiden, utforske vikinghallen som lå her for 1 200 år siden og teste kunnskapene sine i en egen quiz.

Senteret tilbyr også egne guidede omvisninger basert rundt appen. Det er åpent hver søndag fra 8. januar.

3. Vikingskipshuset – Oslo

 

Selv om den nye vikinganimasjonen ikke dukker opp her før i april, er det allerede nok av andre ting å se på. Ikke minst kan man la seg imponere av tre velbevarte vikingskip: Tune, Oseberg og Gokstad.

Museet har også stadig omskiftende utstillinger. Frem til nyttår er disse en multimediapresentasjon av hvordan en vikingøks bli smidd, samt en utstilling av notatene og dagbøkene til professor Gabriel Gustafsson, mannen som ledet utgravningen av Oseberg.

Les også

Your Recently Viewed Pages