Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norway Cup
Norway Cup.
Photo: Phillip Kofler
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norway Cup er sparket i gang igjen

For 44. år på rad samles tusenvis av barn og unge på Ekebergsletta for å konkurrere i verdens største fotballturnering.

Ad

Norway Cup så dagens lys i 1972, og har siden da etablert seg som en av de aller største fotballturneringene i verden. Det første året var 420 lag med. I år er alle rekorder sprengt med 2199 deltakende lag fra over 50 nasjoner. Gibraltar er den eneste nasjonen som deltar for første gang.

Rundt 32.000 deltagere mellom 10-19 år skal spille nærmere 6000 kamper skal spilles i løpet av uka.

I «alle» år har Frode Kyvåg vært Mr. Norway Cup, men fra og med i år har han imidlertid gitt tøylene til Tony Isaksen.

- Når jeg nå har tatt over, har det vært viktig å ta vare på det beste, og så har det vært viktig å utvikle turneringen i takt med samfunnet, sier den nye, ydmyke generalsekretæren ifølge Aftenposten.

Inkludering er et viktig prinsipp i Norway Cup, og i årets turnering har barne-, ungdoms- og familieetaten og norske fotballklubber plassert 40 enslige mindreårige asylsøkere blitt plassert i 20 klubber som skal delta i turneringen.

- Dette er unge som har gått fra Syria, gjennom Europa og har ankommet Norge. Så dette har vært et viktig tiltak, sier Isaksen.

Et av mange høydepunkt i løpet av fotballuken er kjendiskampen, hvor to lag bestående av kjente nordmenn med varierende grad av fotballerfaring barker sammen. Årets kjendiskamp spilles på onsdag klokka 12.

Arrangementet krasjer med arbeid på toglinjene utenfor Oslo, men det er gode kollektivforbindelser for de som ønsker å ta turen opp på Ekebergsletta for å oppleve ekte fotballglede.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad