Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hillesøya, Tromsø
Hillesøya, Tromsø.
Photo: wungenz/Foap/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Widerøe forbereder nordlys-safari over skyene

Snart tar Widerøe deg et steg nærmere naturfenomenet.

Publisert 17. november 2016
Sist redigert 26. juni 2017

Ad

Nordlyset. Alle vil se det, men det følger ikke noe tidsskjema. Drømmer man om å stå badet i noen minutters lys fra himmelens eget fyrverkeri, bør man altså gjøre noen forberedelser.

Og heldigvis finnes det flere måter å bedre sjansene sine betraktelig. Først og mest åpenbart: Vær på rett sted til rett tid. Som i praksis betyr Nord-Norge og Svalbard i mørketida, hvor de statistiske sjansene for synlig nordlys er desidert størst.

For litt ekstrahjelp med å planlegge nordlys-ekspedisjonen kan man også laste ned varselappen Norway Lights (finnes til både iPhone, Android og Windows) som kjapt gir svar på når og hvor neste store blaff sannsynligvis vil inntreffe.

 

En utfordring det likevel kan være vanskeligere å ta høyde for er skyer.

For all del, vi skal ikke snakke ned skyene som naturfenomen – de er fabelaktige – men det er nå en gang slik at de er et litt mer dagligdags syn enn grønnskimrende lysbølger som flerrer opp den sorte nattehimmelen.

Nå har flyselskapet Widerøe bestemt seg for å ta grep. Ifølge NRK vil selskapet, etter forslag fra sine kabinansatte, denne vinteren tilby en times nordlys-safari over skydekket for turister.

– Sightseeingturene vil vare litt over en time. Spesielt på dager med overskyet vær kan dette være et attraktivt tilbud for langveisfarende, sier direktør Terje Skram i Widerøe til NRK.

Flyet både letter og lander i Tromsø, og i første omgang varer nordlysturene fra januar til mars, selv om Skram sier til NRK at han er åpen for å satse mer på dette om tilbudet viser seg å bli populært.

Slike turer kan kjapt vise seg å bli et fint supplement til de andre nordlystilbudene i og rundt Tromsø-regionen, hvor man både kan dra på nordlysjakt eller delta i nordlysopplevelser med aktiviteter og nordnorsk kultur.

 

Nordlysets egentlige navn er forøvrig Aurora Borealis. Naturfenomenet oppstår hvis partikler fra sola treffer atmosfæren på jorda.

Når partiklene møter jordas magnetfelt, blir de ledet mot en sirkel rundt magnetiske Nordpolen. Energien som her frigjøres er det vi kaller nordlyset.

Les mer om nordlys

Test nordlysappen NorwayLights

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages