Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  Beitostølen - Eventyr og nytelse hele året

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

Norge fortsatt populært som kongressland

I 2017 var Norge vertskap for hele 498 internasjonale møter- og kongresser. Antall organiserte kongresser øker stadig i Norge, noe som viser at Norge har en god utvikling innen dette lønnsomme segmentet.
21. juni 2018

En ny oversikt fra Union of International Associations (UIA) rangerer Norge på 22. plass av alle verdens kongressland, i forhold til antall arrangerte møter. Oslo tar en sterk 24. plass på statistikken over verdens kongressbyer, rett etter metropoler som Sydney og Amsterdam.

Kongresser er del av MICE-segmentet, som består av meetings, incentive, convention og exhibition. Kongressandelen utgjør 18 prosent av alle reisende i hele segmentet. En undersøkelse utført av Innovasjon Norge viser at MICE-reisende utgjør om lag 2,8 millioner kommersielle gjestedøgn per år. De internasjonale møtene bidrar dessuten til flere gjestedøgn utenom sommermånedene, som er høysesong for norsk reiseliv. Segmentet er derfor en viktig brikke i arbeidet med sesongutvidelse.

Frode AasheimStyrket satsing

Konkurransen om å få disse lønnsomme internasjonale arrangementene til Norge er stor, og det er ekstremt viktig for Norge at det finnes engasjerte og interessante fagmiljøer som står bak og påtar seg vertskapsrollen.

Fra myndighetenes side har Innovasjon Norge nylig styrket sin satsing og kompetanse innenfor arbeidet med å få lagt flere internasjonale kongresser, møter og arrangementer til Norge. Satsingen har pågått i samarbeid mellom Innovasjon Norge og Norway Convention Bureau (NCB) over mange år, og nå er de tidligere medarbeiderne i NCB blitt ansatt i Innovasjon Norge.                                                          

- Ambisjonen er å bidra med å påvirke enda flere norske fag- og forskningsmiljøer til å påta seg vertskapsansvaret, og sette norske fagmiljøer på kartet internasjonalt. Gjennom å selv være vertskap for disse arrangementene, har norske innovasjons- og forskningsmiljøer gode muligheter til å vise fram sine resultater for et internasjonalt publikum. Samtidig som det er viktig i merkevarebyggingen av Norge som et land med innovasjon og nyskapning. sier Frode Aasheim, Innovasjon Norge (bildet).

Oslo markerer seg

Selv om Oslo kan skilte med høy popularitet som kongressby på verdensbasis er det ytterligere styrking av posisjonen som står på agendaen.  

- Vi er svært stolte av at Oslo markerer seg på den internasjonale kongressrangeringen til UIA 2017. Oslo har hatt en positiv utvikling de siste årene, og er nå på radaren til flere nye internasjonale kongresser. VisitOSLO skal fortsette arbeidet med å styrke hovedstadens posisjon i et stadig mer krevende internasjonalt kongressmarked, sier Annie Kristi Korsmo, avdelingssjef for kongress og arrangement i VisitOslo.

Antall internasjonale kongresser i Norge 2011-2017

  2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Totalt i Norge 302 410 421 416 368 481 498
Oslo 117 178 200 202 162 200 261
Bergen 57 65 54 66 60 76 52
Stavanger 31 35 25 35 25 22 34
Trondheim 16 39 31 31 41 65 49
Tromsø 13 21 36 25 24 26 16

 

Hele Norge - Hele Året

NCB har i samarbeid med kongressbyene årlig registrert alle internasjonale fagkongresser som avholdes i hele Norge. Denne statistikken viser at hovedstaden har en andel på 52 prosent i 2017 av alle kongresser lagt til Norge dette året. 

Fra 2011 til 2017 har antall kongresser i Norge økt fra 302 til 498, som er en økning på 65 prosent. Det er Trondheim og Oslo som har den største veksten.

Likevel verdt å merke seg at samlekategorien «andre byer», som er byer utenom de fem universitetsbyene, øker med 26 prosent i perioden. Noe som også tilsier at vi også har sterke fagmiljøene i Norge spredt over hele landet, også i de mindre byene.

Høyt forbruk innen MICE

Turistundersøkelsen til Innovasjon Norge viser at MICE-reisende har et betydelig høyere gjennomsnittlig døgnforbruk enn de feriereisende. Med et estimert totalforbruk på 13,3 mrd. kroner i 2016, er de utenlandske kongressreisende de som har det høyeste gjennomsnittlige døgnforbruket på 3940 kroner, nærmere dobbelt så høyt daglig forbruk som vanlig feriereisende.

Spennende fagkongresser

VisitOslo, Bergen Reiselivslag, Region Stavanger og VisitTrondheim jobber systematisk med fagmiljøene på universitetene, sykehus og institusjoner der fagmiljøene er sterke, for å påvirke miljøene til å være vertskap for kongresser innenfor deres fagfelt.

I år arrangeres det en rekke spennende kongresser i de store byene. I Oslo ble nylig ASME Turbo Expo avholdt, en kongress som tiltrekker seg 3000 internasjonale deltakere fra hele verden i fire dager. Slike kongresser er unike utstillingsvindu for det norske fagmiljøet og ut til eksperter fra hele verden;

 «Norge har den høyeste tettheten av gassturbiner på grunn av intensiv utforskning av offshore-olje- og gassteder i Nordsjøen. På turbulensutstillinger som tilbys under Turbo Expo, får deltakerne muligheten til å lære mer om utfordringene og utviklingen av høyytelsesmaskiner som opererer i ekstremt tøffe miljøer og krever ingenuøse løsninger.» Dr. Elisabet Syverud Executive Conference Chair Dresser-Rand A Siemens Bus* (Kilde; ASME Turbo Expo 2018)