Skip to main content

Inviterte 30 journalister til Under-besøk og sørlandsopplevelser

Denne uken åpner den spektakulære undervannsrestauranten Under i Lindesnes, men noen har allerede prøvesmakt retter på menyen. Blant annet utenlandske reiselivs- og livsstilsjournalister - som i helgen deltok på en stor pressetur til Sørlandet, i regi av Innovasjon Norge, Under, Snøhetta og USUS.

Da byggeplanene til brødrende Ubostad ble kjent for snart to og et halvt år siden, fikk konseptet med en undervannsrestaurant i havgapet oppmerksomhet verden over. Interessen blant internasjonale reiselivs- og livsstilsjournalister er fortsatt stor – og 30 av dem, fra USA, Spania, Italia, Storbritannia, Russland, Frankrike, Tyskland, Danmark og Nederland, besøkte i helgen Under og Sørlandet.

Den store presseturen var et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Under, Snøhetta og USUS, samt flere av deres samarbeidsbedrifter. Programmet hadde et sterkt fokus på lokale historier og relevante intervjuobjekter, og var satt sammen i tett samarbeid med destinasjonen og de andre aktørene. Åpningen av Under er med andre ord en gyllen mulighet til å sette flere steder i reigonen og reiselivsaktører på Sørlandet på kartet.

Viste fram Sørlandets mat, drikke, kunst og kultur

I tillegg til å prøvesmake retter Under vil servere framover og oppleve restaurantens indre, fikk journalistene møte Snøhettas arkitektteam; Kjetil Trædal, Thorsen, Rune Grasdal og Heidi Pettersvold Nygaard. De fikk snakke med kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard, eiere Stig og Gaute Ubostad, marinbiolog Trond Rafoss, Janne Ramona Werdal fra interiørleverandøren Hamran og Tonje Berg fra leverandøren av tekstiler og akustiske takpaneler.

Journalistene fikk også møte lokale personer i regionen, som fortalte om deres prosjekter og om deres liv på Sørlandet. Dette var blant annet kunstner i Ny-Hellesund Per Fronth på Verftet, Gastronomisk smaksmeny av kokk Tomasz Rochon og sommelier Dagfinn Galdal i historiske omgivelser på Boen Gård, minikonsert med operasanger Eir Inderhaug på Kilden Teater og konserthus og presentasjon av Kunstsiloen i Kristiansand ved Reidar Fuglestad. Kornsiloen skal etter planen omdannes til et av de levende nordiske kunstmuseene.