VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fra venstre reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt, fylkesråd i Troms Willy Ørnebakk, ordfører i Lyngen og representant for Nord-Troms Regionråd Dan- Håvard Johnson, markedsmedarbeider og PR -ansvarlig i Visit Lyngenfjord Marie Kr Angelsen, prosjektleder i Visit Lindesnes Helga Sandnes og styreleder i Visit Lindesnes Hans Stusvik.
Fra venstre reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt, fylkesråd i Troms Willy Ørnebakk, ordfører i Lyngen og representant for Nord-Troms Regionråd Dan- Håvard Johnson, markedsmedarbeider og PR -ansvarlig i Visit Lyngenfjord Marie Kr Angelsen, prosjektleder i Visit Lindesnes Helga Sandnes og styreleder i Visit Lindesnes Hans Stusvik..
Photo: Innovasjon Norge
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
8. mars 2019

Destinasjonene Lindesnesregionen og Lyngenfjorden fikk denne uken plass på ‘Best of Top 100’-listen over verdens bærekraftige reisemål.

Listen over de 100 mest bærekraftige destinasjoner ble offentliggjort denne uken på ITB Berlin. Dette er en pris som har eksistert i noen år og som ser ut til å få økende oppmerksomhet. Å få en plass på listen har blitt stadig mer ettertraktet.

- Å komme med på listen over de 100 mest bærekraftige reisemålene i verden gir en unik synlighet og god PR for reisemålene. Det er også god PR for Norge som reisemål, sier Ingunn Sørnes, fagansvarlig for bærekraftig reiseliv i Innovasjon Norge.

Tre norske destinasjoner har tidligere stått på listen; Svalbard, Geilo og Lærdal. Felles for disse og årets to nykommere er at de alle er godkjent med Merket for Bærekraftig reisemål gjennom Innovasjon Norge.

- Lindesnesregionen og Lyngenfjorden er begge med i merkeordningen. Det innebærer at de har vært gjennom omfattende kartlegging rundt bærekraft på sine destinasjoner og dermed hatt mye av det faglige innholdet og dokumentasjonen klar til Topp 100-søknaden, forteller Sørnes.

Det er en bredt sammensatt internasjonal jury som velger ut de 100 destinasjonene, basert på grundig dokumentasjon og innsendte forslag - og målet med prisen er å fremheve innovasjon og gode eksempler på destinasjonsledelse og reiselivsprodukt. Disse fremhevede destinasjonene jobber alle aktivt for å høyne kvalitet, attraktivitet og bærekraft innen reiseliv.

Sjø og stisykling

Prisen er delt inn i syv kategorier; Best of Nature, Best of Cities, Best of Communities & Culture, Best of Seaside, Best of Ecotourism, ITB Earth Award og Best of Planet.

Begge de norske reisemålene var nominert til å vinne topplassering i sine kategorier.

Lindesnesregionen fikk en fantastisk tredjeplass i sin kategori «Best of Seaside», der særlig attraksjonen ‘Under’ trekkes fram. Kategorien fremhever destinasjoner som går foran i å tilby vannrelaterte fritidsaktiviteter i samsvar med prinsippene om bærekraftig reiseliv. På toppen av listen kom Torroella de Montgri L’Estartit i Spania på førsteplass og Baiona (også i Spania) på andre plass.

Lyngenfjorden fokuserte i sin søknad på sammenhengen mellom stisykling og dens verdiskapning. De ble nominert blant de ti beste i ‘Best of Europe’ og øverst i denne kategorien kom Portugal, Bled i Slovenia og Mali Losinj i Kroatia. 

 

 

Kontaktpersoner

Innovasjon Norge
Ingunn Sørnes
Fagansvarlig bærekraftig reiseliv
ingunn.sornes@innovasjonnorge.no
Mobil 957 78 663

Lindesnesregionen:
Helga Sandnes
helga@visitlindesnes.no
476 40 506

VisitLyngenfjord:
Georg Sichelschmidt
georg@visit-lyngenfjord.com
Mobil 454 65 898

Mer om prisutdelingen