Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Utsikt mot Geiranger fra innsiden av et telt
Teltliv i Geiranger.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I Norge er det kort vei fra komfortable senger til vakker utsikt og spennende aktiviteter.

Sommeren i Norge frister med et stort aktivitetstilbud, god mat og lange, lyse sommernetter. 

Uansett hvor i landet du legger ferien, finnes en rekke spennende overnattingsmuligheter – enten det er rorbuferie i historiske omgivelser, eller god tilrettelagte campingplasser, med alle fasiliteter og vakker natur på alle kanter.

Tilbudene er mange, og alt ligger til rette for du kan skape evige sommerminner sammen med venner og familie. 

Her har du gode overnattingstips til sommerferien:

Svinøya Rorbuer

Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer.
Photo: Tommy Simonsen

Fra brua som går fra Svolvær og over til lille Svinøya i Svolvær havn, ser du ut over et levende fiskevær med rorbuer, fiskemottak og fiskehjeller. 

– Her får du tradisjon og atmosfære i komfortable rorbuer i naturskjønne omgivelser, sier Anders Løvik ved Svinøya Rorbuer.

Svinøya Rorbuer har til sammen 200 sengeplasser. Her kan du overnatte i alt fra en av de 38 rorbuene – den eldste er fra midten av 1800-tallet, til rorbusuiter med fire soverom og badstue, eller Vestfjordsuitene med 16 sengeplasser. 

– På de originale rorbuene henger utmerkelsen Olavsrosa fra Norsk Kulturarv, og vi er stolte av å ha tatt vare på den ekte rorbutradisjonen, sier Anders.

Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer.
Photo: Tommy Simonsen

Bor du på Svinøya Rorbuer kan du være med på spennende aktiviteter hele året. 

– Om sommeren er det kort vei over til Svolvær havn der du finner aktører som tilbyr havørnsafari med RIB, fisketurer på havet, turer med kajakk og sykkel, eller fotturer med og uten guide, sier Anders.

Etter dagens opplevelser ute i det fri, kan du nyte lokale mattradisjoner i den anerkjente restauranten Børsen Spiseri, i den gamle handelsbrygga fra 1828. 

– Vi har fortsatt fiskemottak på kaia, og derfor god tilgang på ferske råvarer. Tørrfisk er vår spesialitet, og hjellene på Svinøya er fulle av fisk fram til midten av juni. Vi liker å si at vi serverer ureist mat, ler Anders.

Svinøya Rorbuer
Svinøya Rorbuer.
Photo: Tommy Simonsen

Vegg i vegg ligger Krambua som er satt i stand slik den så ut for snart 200 år siden, og som i dag fungerer både som museum og resepsjon. 

Utenfor restauranten har Svinøya Rorbuer uteservering, og her kan du nyte siste rest av midnattssola som takker for seg og forsvinner bak de høyreiste lofotfjellene i 22-tida om kvelden.

Hallingdal feriepark

Hallingdal Feriepark
Hallingdal Feriepark.
Photo: Ole Johs. Brye

I hjertet av den norske fjellheimen, i Ål midt mellom Oslo og Bergen, ligger Hallingdal Feriepark. Her finnes oppstillingsplasser til over 200 campingvogner, de største opptil 140 kvadratmeter.

Parken er dessuten rangert som en av Europas tre beste campingplasser av Leading Camping Europa.

– Det er masse plass å boltre seg på, for både liten og stor, sier Agnete Berg Sataslåtten ved Hallingdal Feriepark.

Hallingdal Feriepark
Hallingdal Feriepark.
Photo: Paul Lockhart

Drømmer du om glamorøs camping, såkalt glamping, har du kommet rett sted:

– Glamteltene er veldig populære, med komfortable senger og alt du trenger av utstyr. Du får skikkelig luksus med naturen rett utenfor døra, sier Agnete.

Gjennom parken renner Hallingdalselva, og ved vannkanten ligger det 18 designhytter på rekke og rad. Dette er hytter av høy standard med 4-8 sengeplasser, og passer perfekt for en barnefamilie på ferie.

Dersom du ikke er redd for høyder kan du også leie Styltehytta, en eksklusiv hytte som står på påler over bakken med kjempeutsikt over elva. Til sommeren kommer også «Mobile Homes», som er hytter på hjul: 

– Det er stilfulle hytter med soverom, bad og alt du trenger av komfort plassert like inntil Hallingdalselva, sier hun.

Hallingdal Feriepark
Hallingdal Feriepark.
Photo: Vegard Breie

Med et stort mangfold av aktiviteter er det nok å ta seg til. Opplev klatreparken Høyt og Lavt, lekeland, besøksgård, eventyrgolf, og egen sykkelpark. Mens barna leker kan de voksne nyte solen fra terrassen på restauranten Bergtatt Bistro. Her har de alltid god oversikt over hva barna driver med.

– Det er en herlig ro over parken, et trygt og godt miljø for barna. Fordelen med å bo her er at du bor der aktivitetene skjer, og trenger ikke dra ut av parken for opplevelsene, sier Agnete.

Lauklines Kystferie

Lauklines Kystferie
Lauklines Kystferie.
Photo: Copyright Lauklines Kystferie

Bare en liten svipptur fra Tromsø kan du leve ut rorbudrømmen i vakker, arktisk natur, omgitt av fjord, fjell og midnattssol.

– Du kan stå på kaia og høre måkene skrike helt fra den andre siden av fjorden. Da føler du at du er midt i naturen, samtidig som det er folk og trygge rammer her, sier Andreas Nilsen i Lauklines Kystferie

Tidligere drev besteforeldrene fiskemottak og landhandel på Lauklines ved Kattfjord på Kvaløya. 

– Fra 1974 og fram til vi tok over i 1998, var det ingenting her, sier Andreas.

Lauklines Kystferie
Lauklines Kystferie.
Photo: Copyright Lauklines Kystferie

Siden den gang har han og kona Hanna Nilsen bygd opp reiselivsbedriften Lauklines Kystferie, som tilbyr overnatting i seks koselige rorbuer i sjøkanten og legger til rette for opplevelser og aktiviteter ute i det fri. Målet er å gi deg kvalitetsopplevelser i naturen med venner og familie, og minner for livet.  

Om sommeren er havfiske og vandring i fjellet hovedaktivitetene, og Lauklines Kystferie har kunnskapsrike guider som gir deg grundig opplæring i alle aktivitetene du er med på.

– Vi har spesialbygde havfiskebåter du kan leie med og uten guide. Du kan også leie komplett fiskeutstyr hvis du ønsker det, sier Andreas.

Lauklines Kystferie
Lauklines Kystferie.
Photo: Copyright Lauklines Kystferie

Topptur i midnattssola med utsikt over øyriket, eller et tretimers midnattssolcruise der du kan møte sel, havørn og hval, er også populære aktiviteter. 

– Har du med barn kan bare det å gå i fjæra være en opplevelse i seg selv fordi tidevannsforskjellen er så stor, sier Andreas. 

Når sommer går mot høst kan du oppleve et flott fargespill i fjellet, og rypejakt og fjellfiske er attraktivt

– I september og oktober har du fortsatt lange lyse dager, og når kvelden kommer kan du se nordlyset, sier Andreas.

Hov Camping

Hov Gård
Hov Gård.
Photo: Hov Gård

På Hov Camping på Gimsøy i Lofoten, sovner du til lyden av dønningene fra Norskehavet, som slår inn mot ei kritthvit sandstrand.

Til denne lyden har mennesker sovnet her i over 1000 år. Hov er nemlig et gammelt høvdingsete fra vikingtida, og du finner spor etter skip, graver og et eget gudehov, forteller campingplasseier Frode Hov. 

– Den lokale kongen, Tore Hjort, ble drept av Olav Trygvasson under kristningen av Norge i år 999. Så de som bodde på Hov var nok noen ordentlige hedninger, ler han.

Hov Gård
Hov Gård.
Photo: Hov Gård

I dag er det god plass til biler, telt, campingvogner og bobiler, på de rundt 100 oppstillingsplassene. Her finner du alle fasiliteter, og det er ingen forhåndsbooking. 

Campingplassen ligger like ved hestegården Hov Gård som tilbyr rideturer, i tillegg til at den samarbeider med golfbanen Lofoten Links bare et golfslag unna. 

Nytt til sommeren er at du også kan få alle måltider servert i rustikke omgivelser, på den 130 kvadratmeter gamle høylåven på Hov. Frode kan takke oldefarens sjøsyke for muligheten: 

– Oldefar drev med fiske fra han var ungdom, men hadde sjøsyke hele livet. Derfor bygde han et stort fjøs på Hov, slik at etterkommerne skulle slippe å dra på havet, sier han.

Lofoten Links
Lofoten Links.
Photo: Hov Gård

Beliggende midt i Lofoten, har du fra Hov kort vei til populære mål som Reine, Å, Nusfjord, Henningsvær og Borg.

– Hov egner seg også veldig godt til fotturer i fjellet eller hyggelige turer i fjæra. Det er ikke minst et populært område for kiting, sier Frode.

Tilbake på campingplassen kan du på seine sommerkvelder nyte midnattssola, mens du fra september har orkesterplass til det dansende nordlyset.

– Lite lysforurensning og åpen utsikt mot nord, gjør Hov til et av de beste stedene i Lofoten å oppleve nordlyset, avslutter Frode.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages