VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Soloppgang i teltet på Gaustatoppen.
Telting på Gaustatoppen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Over hele Norge kan du få en god natts søvn både på tradisjonelle og mer utradisjonelle steder.

Norge har en rekke flotte hoteller i alle varianter og prisklasser. I tillegg kan du utforske overnattingsmuligheter som vil gi deg noe litt annet å fortelle om når du kommer hjem.

Enten du drømmer om en ferie langs norskekysten, å besøke norske fjell, eller vandre inn de dypeste skoger, finner du overnattinger som gir deg spennende opplevelser litt utenom det vanlige.

Her er sju forskjellige måter du kan overnatte på i Norge:

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Åpne buer og koier

Langtjønnbua, Femundsmarka.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Norges største grunneier Statskog har rundt 130 åpne buer og koier over hele landet. Du finner dem både i skog og fjell, og at de er åpne, betyr at du kan overnatte i helt gratis.

De som står i skogen var gjerne opprinnelig brukt av tømmerhoggere og tømmerfløtere, mens andre er bygd som jakt- og fiskebuer eller er satt opp i nyere tid til turformål.

Det er «førstemann til mølla» som gjelder, og du har vikeplikt når du har bodd der et døgn. Du finner en oversikt over krypinnene på statskog.no og godtur.no.

Fyrferie

Lindesnes.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Det er reist over 200 fyrstasjoner langs Norges langstrakte kyst opp gjennom tidene, men den teknologiske utviklingen gjør at det bare er ett par fyrvoktere igjen. Det betyr at det ved mange norske fyr er plass til deg i stedet.

Både Kystverket og mange private fyreiere tilbyr i dag en seng å sove i om du ønsker å våkne til lyden av måkeskrik og dønninger langt ute i havgapet.

fyr.no finner du oversikt over mange av dem.

Sov i telt

Telting på Gaustatoppen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Norge er et eldorado om du liker å sove i telt, eller under åpen himmel for den saks skyld.

Så lenge du opptrer hensynsfullt og varsomt gir allemannsretten deg rett til å ferdes i utmark hele året.

Det innebærer at du også har mulighet til å sette opp telt hvor som helst, så lenge du er minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte.

Skal du overnatte samme sted i mer enn to dager må du huske å spørre grunneieren om lov, men har du slått opp teltet på høyfjellet eller langt fra bosatte områder er det stort sett unødvendig å be om tillatelse.

Kystledhytter

Startbua, Hvasser.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Nå kan du få oppfylt drømmen om en hytte ved havet. Kystleden er et nettverk av 90 overnattingssteder langs hele norskekysten, fra Vesterålen i nord til söta brors kystlinje i sørøst.

Hyttene varierer i størrelse og standard, og de fleste er kulturhistoriske bygninger som fyr, naust, sjøbuer og liknende.

Kystledhyttene er rimelige og åpne for alle gjennom hele sommeren, men det lønner seg å være tidlig ute med å bestille, for de beste går først. Du kan finner mer informasjon om kystledhyttene på kystled.no.

Rorbudrømmer

Nusfjord, Lofoten.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Ofte små og røde, ligger de på rekke og rad i vannkanten og minner om en svunnen tid.

Opprinnelig var rorbuene et heller kummerlig bosted for fiskere som tjente til livets opphold på havet, mens rorbudrømmen i dag gjerne er forbundet med ferieidyll og lange lyse sommernetter.

Du finner dem langs hele norskekysten fra nord til sør, og i alle tenkelige utgaver av størrelse og standard.

Hytte til hytte

Fannaråken.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftsorganisasjon med over 500 hytter du kan benytte deg av.

Mellom hyttene er det merket med varder og røde T-er i terrenget, noe som skal gjøre at du sammen med kart og kompass lett skal kunne ta deg fra hytte til hytte og nyte opplevelser i norsk storslått natur.

Du finner både betjente, ubetjente og selvbetjente hytter, og hvilke hytter du legger turen innom har derfor betydning for hvor mye mat du trenger ha med deg i sekken.

Alle kan bruke DNTs hytter, og ingen avvises selv om hytta er full.

Campingliv

Aurdal Fjordcamping, Valdres.
Photo: Alexander Benjaminsen / Visitnorway.com

Ifølge Norges Automobil-Forbund (NAF) finnes det over 1050 campingplasser i Norge, noe som gjør at landet er godt egnet for ferie langs veien med campingbil eller campingvogn.

Det er heller ikke noe problem å stikke innom en campingplass om du ferierer i en vanlig personbil, for mange av campingplassene driver med hytteutleie også.

Standarden varierer fra små og enkle hytter, til store, velutstyrte husly med stue, adskilte soverom, kjøkken, dusj og toalett.

Mange campingplasser har lagt til rette for at de skal være sosiale møteplasser for gjestene, eller du kan slappe av i eget selskap om du ønsker det.
 

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages