Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trysil
Trysil.
Photo: Ola Matsson / www.skistar.com/trysil
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Utforsk Norges ni største skianlegg

Listen over Norges største skianlegg er basert på tall fra Alpinanleggenes landsforening. Alle skistedene nedenfor har de siste årene fått utmerkede fasiliteter for barn, og som et resultat er de alle svært familievennlige destinasjoner. 

BeitostølenFoto: C.H./Visitnorway.com

Click to activate

1. Trysil

Trysil er Norges største skianlegg, med rundt 40 heiser og over 70 kilometer løyper som kobler sammen de tre sidene av fjellet. Trysil har en skiskole og er en populær destinasjon blant barnefamilier.

Annonse: Trenger du leiebil? Finn priser og bestill hos Auto Europe.


2. Hemsedal

Hemsedal er familievennlig, men også en favoritt for unge mennesker på jakt etter fart og moro. Over 20 heiser, mer enn 50 nedfarter og en skisesong som varer lenge.


3. Hafjell

Som vert for ulike slalåmbegivenheter under OL på Lillehammer i 1994, tilbyr Hafjell – 15 kilometer fra Lillehammer – gode og varierte skimuligheter. Ta gondolen til toppen av fjellet og velg mellom mange ulike nedfarter. Anlegget har over 40 kilometer med løyper fordelt på mer enn 30 bakker. 

... og Kvitfjell

Hafjell har nylig slått seg sammen med Kvitfjell, et relativt lite skianlegg rett nord for Lillehammer, kjent for den imponerende utforbakken som også ble brukt under OL i -94. Kvitfjell har også et stort område dedikert til de minste. 


4. Geilo

Dette er en av Norges eldste alpindestinasjoner, har rundt 40 bakker og totalt fire terrengparker, og er anerkjent som et førsteklasses område for skikiting. Geilo er også en familievennlig destinasjon, med egne løper og ulike aktiviteter for barn. 


5. Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark er mindre enn mange andre norske alpinanlegg, men tilbyr likevel gode skimuligheter kun 20 minutter med t-bane fra Oslo sentrum. I februar 2012 ble World Snowboarding Championship (WSC) arrangert her. 


6. Norefjell

Med varierte bakker og en praktisk beliggenhet kun en time og 45 minutter fra Oslo, er Norefjell en populær skidestinasjon. Det var også her ulike alpinbegivenheter fant sted under Vinter-OL i 1952. 


7. Voss og Myrkdalen

Voss og Myrkdalen tilbyr totalt 19 heiser og 22 bakker hver – samt en rekke aktiviteter fro barn og voksne. I helger og ferier går det en skibuss fra Voss sentrum til skianlegget. Hvis du ikke står på ski kan du velge mellom mange andre aktiviteter. Du har også muligheten til å gå på langrenn eller bli med på en guidet tur. 


8. Hovden

Med over 30 bakker, rundt 10 heiser og over 30 kilometer med preparerte løyper er Hovden i Setesdal Sør-Norges største skianlegg.  


9. Rauland

Rauland byr på tre skisentre som alle er knyttet sammen med en gratis skibuss og felles heiskort. Tilsammen utgjør de tre skisentrene Telemarks største alpinanlegg. Her venter aktiviteter og skimuligheter for både store og små.  

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad