VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En mann nyter utsikten over Vettisfossen i Utladalen i Jotunheimen
Vettisfossen i Jotunheimen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges grenser er nå stengt for alle som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse og det innføres utstrakt grensekontroll. Alle som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse i landet, skal reise ut av Norge. Helsedirektoratet oppfordrer alle til å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige også innenlands. 

 • Regjeringen har stengt grensene for utlendinger uten oppholds- eller arbeidstillatelse. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet, inkludert EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt eller arbeider i Norge. Det er innført midlertidig inn- og utreisekontroll på indre Schengen-grense.
 • Reisende som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse i Norge, skal forlate landet så fort som mulig.
 • De største flyplassene vil være åpne for en del internasjonale flighter, slik at turister/utlendinger kan reise ut, samt innenlandsflygninger som fortsatt går. Mange mindre flyplasser er nå stengt. 
 • Transittpassasjerer: Friske personer uten symptomer kan ta fly til sin endelige destinasjon for å kunne være i karantene i eget hjem
 • Alle som har opphold i Norge, som har reist utenfor skal i karantene i 14 dager, når de kommer til landet, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Har de symptomer, skal de straks isoleres. Dette gjelder ikke jobbpendlere mellom Norge, Sverige og Danmark. Reisende fra Sverige og Finland som kom til Norge 17. mars eller senere, må i 14 dagers karantene om de ønsker å bli i Norge. 
 • Reisende som ikke har symptomer, kan reise til planlagt oppholdssted, men bør under reisen holde avstand til andre så langt det lar seg gjøre.
 • Sjekk også lokale og regionale karanteneregler om du må reise innenlands. Mange kommuner fraråder nå inn/utreise til kommunen/regionen som ikke er strengt nødvendig, og mange kommuner har innført 14 dagers karantenepåbud for tilreisende fra andre deler av landet, med tilbakevirkende kraft.
 • Det er forbudt å oppholde seg på hytta eller fritidseiendom i en annen kommune enn der man bor. 
 • Unngå offentlig transport hvis du kan.
 • Unngå steder med mange mennesker og nærkontakt med andre.
 • Nordmenn i utlandet må forholde seg til anbefalingene fra de lokale myndighetene. Spørsmål knyttet til hva man har rett til å få dekket økonomisk, må hver enkelt ta til sitt forsikringsselskap.

Oppdatert informasjon og råd om tiltak ved reiser finner du på Folkehelseinstituttet nettsted og se utdypende reiseråd på Helse Norges nettsider. 

 På grunn av smittefare har attraksjoner, alpinanlegg, barer og restauranter og servicebedrifter blitt stengt, og arrangementer og aktiviteter har blitt avlyst. 

Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt: 116 117. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

Populært akkurat nå