Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

Norgesferie på budsjett

12 TIPS TIL HVORDAN DU KAN GJØRE FERIEN BILLIGERE

Hiking in Beitostølen .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Hiking in Beitostølen .
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
 1. 1. Bestill norgesferien tidlig

  Da er sjansen mye større for å kapre de rimeligste fly-, tog- og bussbillettene – og de beste og billigste overnattingsstedene.

  Ønsker du å reise kollektivt, er det lurt å sjekke ut Entur-appen eller nettsiden. Her kan du planlegge hele turen fra A til Å ved å plotte stedene du reiser til og fra, og få de beste reiseforslagene for tog, buss og båt.

  Det er også mange flotte togreiser i Norge, som går gjennom deler av de mest naturskjønne stedene i fjellet eller ved fjordene. Dette reisealternativet er også litt mer bærekraftig enn å bruke bil.

 2. 2. Reis utenom høysesong

  Da får du ofte rimeligere overnatting og transport, og det er langt færre turister ved de populære attraksjonene.

 3. 3. Bo rimelig

  Norge har mer enn 800 campingplasser med plass til både bobiler, telt og campingvogner (det kan være lurt å forhåndsbestille i høysesongen). De fleste campingplassene tilbyr også overnatting i hytter – alt fra svært enkle campinghytter til mer luksuriøse varianter. På norske vandrerhjem, pensjonater, gjestehus, leiligheter og hosteler kan du også ofte få overnatting til en rimeligere pris. Eller hva med å overnatte på en gård? Du kan også leie privat feriebolig gjennom ulike nettsteder.

 4. 4. Reis sammen

  Dra på norgesferie sammen med storfamilien eller gode venner. Da kan dere leie en stor hytte eller leilighet, eller et hus med flere rom, og bruke det som base for å utforske området. Dermed kan du kutte utgiftene betraktelig.

 5. 5. Kjøp lokal mat

  Å ha mulighet til å lage mat selv på deler av ferien kan hjelpe på feriebudsjettet. Handler du med deg lokale delikatesser, kan du lage en uforglemmelig piknik eller middag til en hyggelig pris. Stikk innom et lokalt gårds- eller delikatesseutsalg. Mange dagligvarebutikker, spesielt i distriktene, har egne hyller med lokalmat. Kjøp med deg lokale oster (mange av dem i verdensklasse!), godt smør, kjøttpålegg og pølser – og ikke minst verdens beste nybakte brød. I Oslo får du trendy street food til en billig penge på Vippa eller Oslo Street Food i Torggata.

  Sjekk ut vår norske kokebok for skikkelig tradisjonsmat, og nyere retter!

 6. 6. Kjøp lokal drikke

  Invester i en god drikkeflaske som holder innholdet kaldt, og fyll på med deilig, gratis vann rett fra springen. Men unn deg også en frisk norsk eplemost eller fruktjuice til frokost. Og ja, vi elsker en utepils i solveggen – men du trenger ikke nødvendigvis gå på byens dyreste utested. De fleste steder i Norge kan du nå kjøpe øl fra spennende lokale produsenter og mikrobryggerier på gårdsutsalg eller i butikken. Eller stikk innom Vinmonopolet, der frisk og perlende norsk sider kan være et godt alternativ til prosecco.

 7. 7. Rimelige restauranter

  De fleste norske byer og småsteder har spisesteder i alle prisklasser. Ofte kan du få dagens lunsj, basert på ferske råvarer, til en hyggelig pris. Prøv lokale klassikere som bacalao, husets fiskesuppe eller kanskje en elgburger – varmende måltider som ikke koster skjorta.

 8. 8. Bli lenger

  En fin måte å kutte kostnader på, er å bli på ett sted over lengre tid, og heller bruke feriepengene på å utforske lokalområdet. Ofte gaper vi over for mye når vi planlegger en ferietur. Ved stadig å skulle haste videre, går du fort glipp av mange av de lokale perlene.

 9. 9. Naturlig lekeland

  Norge er et naturlig lekeland der du kan vandre, sykle, gå på ski, padle, klatre og kose deg i storslått natur. Men det kan også være en god investering å bli med på en av de mange guidede aktivitetene som tilbys over hele landet. Det gir ofte opplevelsen en ekstra dimensjon – og kanskje kan du lære deg noe helt nytt! Utstyr som sykler, ski, kano, kajakk, klatreseler og annet kan som regel leies på stedet.

 10. 10. Utforsk nasjonalparkene

  De 47 norske nasjonalparkene er våre vakreste og viktigste naturområder. Du er hjertelig velkommen til å utforske dem, så lenge du gjør det på en respektfull måte. Følg merkede stier, og ikke etterlat deg annet enn fotspor. Det sikrer at naturen rundt forblir like vakker, til glede for andre. Ta alltid med deg all søppel, og husk å bruke toalettfasiliteter der du kan. Og dersom naturen kaller underveis, gå langt unna stien, og skjul etterlatenskapene godt.

  Husk at naturen også kan være nådeløs, så sørg for å ta med riktig utstyr for alle turer og respekter værmeldingen. En annen ting du bør sjekke ut før du setter kursen mot nye villmarkseventyr, er "naturvettreglene".

 11. 11. Nyt naturen

  Noe av det beste i livet er helt gratis – og veldig bra for deg! Nemlig friluftslivet. Overalt i naturen er det viktig at du tar godt vare på omgivelsene, ikke etterlater deg søppel og viser respekt for folk, dyr og natur. Du kan godt overnatte i telt, så lenge du følger lokale regler. Les mer om allemannsretten. På enkelte steder med mye turisme kan det være restriksjoner på hvor du kan telte, så sjekk alltid med nærmeste turistkontor.

 12. 12. Dra på sykkelferie

  Sykkeltur er en billig og flott måte å oppleve Norge på. Det aller beste er å sykle i skuldersesongene, som i mai–juni, og fra midten av august og ut september. Da er det ofte mindre trafikk og lettere å finne rimelig overnatting. Mange steder i landet finnes det aktører som leier ut både landeveissykler, terrengsykler og el-sykler, og som tilbyr sykkelvennlig overnatting. Du kan også kjøpe ferdigpakkede sykkelferier. Enkelte tilbyr i tillegg bagasjetransport.

 13. Dynamic Variation:

Billige reisetips

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen