Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two people looking at the view towards Rondane from Sohlbergplassen viewpoint
Sohlbergplassen.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se noen av landets flotteste byggverk på 7 dager

Sett av en uke i feriekalenderen til å utforske noen av Norges arkitektoniske mesterverk, fra historiske stavkirker fra middelalderen til toppmoderne hoteller som går i ett med naturen.

Vårt langstrakte land er fullt av arkitektoniske godbiter, så hvorfor ikke kombinere natur og arkitektur på din neste norgesferie? Reiseruten under er satt sammen av den anerkjente arkitekten Espen Surnvik, og inkluderer noe av det beste landet vårt har å by på av arkitektur.

Surnevik er blant annet kjent for å ha tegnet Våler kirke, som i 2016 ble kåret til «best religious building» av Archmarathon. Hans firma stikker stadig av med seieren i nasjonale arkitektkonkurranser, og har oppnådd internasjonal aktelse for evnen til å kombinere det praktiske med det poetiske. 

Espen Surnevik

Espen Surnevik.
Photo: Espen Surnevik
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Dag 1:

Start ved rådhuset i Oslo, hovedstadens landemerke. Inne i Rådhushallen er veggene dekorert med gigantiske malerier, malt i perioden 1900 til 1950, som illustrerer nasjonen og byen i mellomkrigstiden og under okkupasjonen, og viser utviklingen av byens næringsliv og fremveksten av arbeiderbevegelsen. Byggeprosessen startet i 1931 under ledelse av arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. Prosjektet ble satt på vent under andre verdenskrig, men sto klart i 1950.

Kjør til Våler i Solør og se Våler kirke, et av Espen Surneviks prisvinnende kunstverk. Kirken har to tårn der det høyeste omfatter selve kirkerommet, og inne kan du se interiøret leke med lyset. Hvis du har tid til overs, er det flust av aktiviteter å velge mellom i området.
Estimert kjøretid fra Oslo: 2 timer og 30 minutter. 
Avstand: 167 kilometer.


Dag 2:

Neste stopp er Lillehammer og Bjærbæk, der forfatter og nobelprisvinner i litteratur Sigrid Undset (1881–1949) vokste opp. Besøkssenterets karakteristiske arkitektur ble tegnet av Carl-Viggo Hølmebakk AS. Bygget sto klart og ble åpnet i 2007, på Undsets 125 årsdag.
Estimert kjøretid fra Våler: 1 time og 40 minutter. 
Avstand: 118 kilometer.

Fortsett mot Sohlbergplassen, en utsiktsplattform over Atnesjøen i Rondane Nasjonalpark. Sohlbergplassen er en del av Nasjonal turistveg Rondane og ble tegnet av arkitekturfirmaet Carl-Viggo Hølmebakk. Utsikten er den samme som i Harald Sohlbergs kjente maleri «Vinternatt i Rondane».
Estimert kjøretid fra Lillehammer: 2 timer og 40 minutter. 
Avstand: 196 kilometer.


Dag 3:

Tilbring natten i Alvdal og start dag tre på Aukrustsenteret. Familieparken er en hyllest til Kjell Aukrust, en av Norges mest populære forfattere gjennom tidene, blant annet kjent for sine humoristiske beskrivelser av folk og livet på landet. Besøkssenteret er et kunststykke tegnet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Sverre Fehn.
Estimert kjøretid fra Sohlbergplassen: 1 time. Avstand: 80 kilometer.

Juvet Landskapshotell ligger i Valldal, på den Nasjonale turistvegen mellom Trollstigen og Geiranger. Arkitektfirmaet Jensen & Skodvin baserte arbeidet på ideen om å unngå unødvendige inngrep i naturen. Hotellet åpnet sine dører for første gang i 2010 og ble raskt et populært reisemål – så husk å bestille i god tid hvis du ønsker å oppleve stedet. 
Estimert kjøretid fra Alvdal: 4 timer og 50 minutter. Avstand: 331 kilometer.


Dag 4:

Start dagen på Norsk Bremuseum i Fjærland. Sverre Fehn, arkitekten bak den bre-inspirerte bygningen, vant Pritzker-prisen for sitt arbeid i 1997. Museet formidler informasjon om hvordan breer har formet landskap og klima gjennom tidene, og byr på fascinerende utstillinger som avslører hemmeligheten bak den evige is.
Estimert kjøretid fra Juvet landskapshotell: 4 timer (inkludert ferge). 
Avstand: 216 kilometer.

Hvis det er én stavkirke du ikke bør gå glipp av, så er det denne. Urnes stavkirke går for å være den eldste av dem alle, og prydes med dekorasjoner som illustrerer at det går en sammenhengende linje fra vikingtiden til den kristne tidsalder. Kirken har sikret seg en plass på UNESCOs verdensarvliste.
Estimert kjøretid fra Fjærland: 1 time og 30 minutter. 
Avstand: 60 kilometer.


Dag 5:

Fra et historisk sted til et annet: Bryggen i Bergen. De ikoniske trehusene som hviler her, har opprinnelse fra det 14. århundre og er i dag en av Norges største turistattraksjoner. Bryggen, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste, oser av historie og er i dag full av hyggelige butikker, kafeer og restauranter.
Estimert kjøretid fra Urnes: 4 timer og 50 minutter. 
Avstand: 260 kilometer.

Dag 6:

Tyssedal kraftstasjon i Odda har vært i drift siden 1906 og huser i dag et museum for de som er interessert i arkitektur og industri. Riksantikvaren har offisielt tatt bygget under sine vinger. Arkitekt: Thorvald Astrup. Tyssedal er kjent for sine gode vandremuligheter, og byr på mange hoteller og spisesteder. 
Estimert kjøretid fra Bergen: 2 timer og 50 minutter (inkludert ferge). 
Avstand: 141 kilometer.


Dag 7:

Rjukans industrielle kulturminne ligger som et historiske skattekammer midt i villmarka. Den 100 meter høye Rjukanfossen ga grunnlaget for Vemork, som var verdens største kraftstasjon i 1911. I dag fungerer Vemork som et museum, Norsk Industriarbeidermuseum, der man kan oppleve det fantastiske energieventyret som utspant seg på Rjukan. 
Estimert kjøretid fra Tyssedal: 3 timer og 10 minutter. Avstand: 190 kilometer.

Og til slutt tilbake til utgangspunktet: Oslo.
Estimert kjøretid fra Rjukan: 3 timer og 15 minutter. Avstand: 177 kilometer.

Flere rundturer

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages