Skip to main content

Rundtur på Vestlandet

Ta del i Hildegunn og Samuel Taipales eventyrlige reise på Vestlandet.

Hildegunn og Samuel har hovedrollene i filmen som de i samarbeid med andre laget fra sin sommerreise gjennom Norges fjord- og fjellandskap. Her forteller Samuel om reisen «bak kulissene».

På bare noen få dager fikk paret oppleve og filme plasser som Atlanterhavsvegen, Knuten i Geiranger, Dalsnibba, Hellesylt, Trollstigen, Molde-Vestnes-fergen og Ålesund.

Utstyret som ble brukt i filmen var Panasonic GH4, GoPro Hero 4 og Phantom 2 quadcopter.

Hva er nøkkelen bak filmen, som er så diskré, men samtidig selvsikkert?
— Den begynte med at jeg snakket med min gode venn Matti Haapoja. Han er en fantastisk filmskaper som mestrer kunsten å bruke video- og droneutstyr utrolig godt. Vi planla å reise til Vestlandet med våre respektive koner, og funderte på om vi skulle filme eventyret. Min og min kones oppgave ble å finne de beste plassene.

Hvordan jobbet dere med dronen?
— Det er ganske enkelt nå til dags. Det gjelder å ha klart for seg hva man vil vise i fugleperspektiv og hvordan det skal passe inn i resten av filmen. Matti er en mester på nettopp dette.

Hva er den vakreste delen av filmen?
— Høydepunktet må være de blikkstille fjordene i slutten av filmen, som vi oppdaget først da vi var på vei hjem. Vi hadde i utgangspunktet sagt oss ferdig med filmingen. På vei tilbake kjørte vi rundt en sving, og der lå fjorden helt speilblank og uforstyrret. Vi dro raskt frem kajakkene, og fikk en helt fantastisk opplevelse.

Hva er det mest dramatiske som skjedde på reisen?
— Den farligste scenen er nok matlagingssekvensen i Geiranger, der vi sitter på kanten av en klippe. Scenen spilles inn fra en vinkel som gjør at det ser ekstra dramatisk ut, men egentlig sitter vi trygt på en stein.

Hvordan laget dere mat utendørs?
— Jeg tror det å spise utendørs er en stor del av den norske sommersesongen. Vi fisket torsk som vi kombinerte med poteter og smør. Vi laget også pannekaker som er kjekt å ha med seg på veien, og som med min svigerfars hjemmelagde syltetøy, er den beste sommerdesserten jeg kan tenke meg.

Hva synes dere om å se snø på sommeren?
— I Norge kan man forvente seg å se snødekkede fjelltopper også på sommeren, så det var ikke så overraskende. Det var definitivt litt kaldere enn det vi hadde håpet på, men man må jo bare tilpasse seg og ha det gøy, uansett vær.

Hvilken effekt har en slik reise på forholdet til de man reiser med?
— Reiser som dette blir mye morsommere når de deles med nære og kjære. Jeg tror man på slike eventyrreiser blir flinkere til å lytte til sine nærmeste, samtidig som man absolutt oppdager nye sider ved sine reisekompanjonger.

Har du noen tips til de av oss som har lyst til å dra på en slik reise, men som ikke er like rutinert?
— Det er faktisk lettere enn det man kanskje skulle tro når man ser filmen. Det er bare å lage en liten plan for reiserute og attraksjoner, få med en bra gjeng, pakke bilen og begi seg ut på et fantastisk norgeseventyr.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Les også

Sider du nylig har besøkt