Offers
Norway Now
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skibladner
Skibladner.
Photo: DS Skibladner
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Østlandet på én til seks dager

Du trenger ikke reise langt fra Oslo for å finne historiske plasser som bugner av både kultur og frodig natur.

Utforsk de mange godbitene som lurer rett utenfor hovedstaden. Det er lett å ta seg rundt i regionen, og det finnes mange dagsutflukter å velge mellom.

Ellen Mæhle, innholdssjef for nettstedet visitosloregion.com, deler noen av sine favoritter. La deg inspirere av tipsene nedenfor og planlegg din egen rundtur.

Ellen MæhleFoto: Visit Oslo

Click to activate

1. Akershus

Besøk galleriet og skulpturparken på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden, rett vest for Oslo. Herfra er du kun en liten kjøretur unna Drøbak, som oser av sjarm med sine fine trehus, kafeer og gallerier. Hvis du har tid til overs, anbefales en tur til Oscarsborg festning.

Beregnet kjøretid fra Henie Onstad Kunstsenter til Drøbak: 45 minutter. Avstand: 45 kilometer.


2. Østfold

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Europas best bevarte festingsbyer og har mye å by på for de historieinteresserte. Delta på spøkelsesvandring på Fredrikstens festning i Halden, og putre fra øy til øy i Hvaler-skjærgården på sommerstid.

Beregnet kjøretid fra Fredrikstad til Hvaler: 30 minutter. Avstand: 30 kilometer.
Beregnet kjøretid fra Hvaler til Halden: 1 time. Avstand: 62 kilometer.


3. Vestfold

Ta turen til Verdens ende og nyt glatte svaberg, fiskeplasser og en altoppslukende utsikt over Skagerrak. Her kan du vandre langs kyststien, ta deg en svømmetur og spise lunsj på en av de sesongåpne restaurantene. Når lungene er fylt med frisk luft og du føler for litt mental stimuli, kan du besøke huset ved Åsgårdstrand der Edvard Munch tilbrakte mange av sine somre.

Beregnet kjøretid fra Verdens ende til Åsgårdstrand: 54 minutter. Avstand: 38 minutter.


4. Hedmark

Besøk ruinene på Domkirkeodden i Hamar og lær om stedets dramatiske historie av syngende guider. Tilbring resten av dagen på Skogmuseet i Elverum. Her kan både store og små lære om skogsindustrien, som har vært en viktig del av Norges historie.

Beregnet kjøretid fra Domkirkeodden til Norsk Skogmuseum: 40 minutter. Avstand: 35 kilometer.


5. Gjøvikregionen, Hadeland og Romerike

Gå på kunstutstilling på Kistefos Museum på Jevnaker og lær om industrihistorie på museets gamle tresliperi. Hvis du heller vil være utendørs, kan du ta en tur over Mjøsa med Skibladner, verdens eldste hjuldamper.

Beregnet kjøretid fra Kistefos museum til Eidsvoll (Skibladners nærmeste havn): 1 time. Avstand: 70 kilometer.


6. Lillehammer og Gudbrandsdalen

Opplev Lillehammer Kunstmuseums særegne arkitektur, som er et av arkitektfirmaet Snøhettas verk. Hvis du tar turen den første uka i august, bør du få med deg Peer Gynt-festivalen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen. Resten av året kan du nyte naturskjønne omgivelser langs Peer Gynt-veien.

Beregnet kjøretid fra Lillehammer til Gålåvatnet: 1 time og 15 minutter. Avstand: 85 kilometer.

Flere rundturer

×

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad