Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Opplev nordlyset på en kystekspedisjon med Hurtigruten
Opplev nordlyset på en kystekspedisjon med Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oppdag eventyreren i deg

Dra på oppdagelsesferd i polarforskeres fotspor langs den nordnorske kysten.

Originaltekst (på engelsk): Olav Brekke Mathisen

Forestill deg at du våkner midt på natten av at noen roper:
– Kom ut på dekk!
Der ute står en gruppe turister samlet ved rekkverket for å bevitne et av naturens store syn – kanskje er det en gjeng spekkhoggere i sikte, kanskje er det midnattssolen som lyser opp et fornminne fra vikingtiden, eller kanskje er det nordlyset som danser over himmelen.

– Folk elsker det når vi gjør dette, og vi forsøker alltid å gi alle en unik opplevelse når vi har muligheten, sier Tone Holte, som er en erfaren ekspedisjonsleder på Hurtigruten.

Neste morgen, når fartøyet legger til havn ved en av de viktigste plassene for arktisk forskning, vil Holte og de andre ekspedisjonslederne ta deg og resten av gruppa med på deres livs eventyr.

Målet: Å kjenne kraften og magien i det arktiske miljøet, og å følge i tidligere oppdagelsesreisendes fotspor, men samtidig å oppleve eventyret med all den komfort som finnes på et moderne fartøy.

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen

Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen

Både underholdning og undervisning

Hurtigruten Expedition team Ralph Westphal

Foto: Ørjan Bertelsen

Hurtigrutens kystekspedisjoner gjennomføres med skipene MS Nordkapp, MS Nordnorge og MS Nordlys – tre skip av høy kvalitet som tar deg dypere inn i fjordene og nærmere naturopplevelsene enn noen andre cruiseskip.

– Før i tiden hadde mange av turistekspedisjonene en «fjellene taler for seg selv»-tilnærming, men vi ønsker å gjøre ting litt annerledes, sier Ralf Westphal, som er ekspedisjonsleder med doktorgrad i friluftsliv.

På kystekspedisjonene har alle som vil være aktive mulighet til å delta på ulike utflukter. Det kan være å smake en lokal «chaga», vandre til imponerende utsiktspunkter eller lære om lokale jaktteknikker. Kulturelle eventyr er like viktige, og med forelesninger og diskusjoner om alt fra geologi til Nansen, Amundsen og polarforskningens gullalder, kan du se frem til en uforglemmelig reise.

– Vi løfter også frem norsk litteratur og poesi, sier Ralf. Når de for eksempel seiler forbi en av plassene som Knut Hamsun skrev om, passer ekspedisjonslederne på å fortelle om forfatterens forholdet til landskapet. Hamsun fikk Nobelprisen i litteratur for sitt monumentale verk «Markens Grøde». 

– Hans litteratur hjelper oss med å formidle naturens storslagenhet, sier Ralf.

Sammen med ekspedisjonens ledere fungerer kultur- og naturforeleserne som både naturbeskyttere og historikere. 

Med ulike interesser, utdannelse og erfaring formidler de fengslende historier om krig og vikinger, norrøn mytologi og norrøne skikker, sanger og kunst, i tillegg til fakta om hvordan livet var for de tidlige polfarerne.

Hjørundfjorden
Vandring, Hjørundfjorden.
Photo: Ørjan Bertelsen
Snøscootersafari
Snøscootersafari.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hjørundfjorden
Utsikt over Hjørundfjorden.
Photo: Ørjan Bertelsen
Ekspedisjonsleder Tone Holthe
Ekspedisjonsleder Tone Holthe.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten MS Nordkapp
Hurtigrutens MS Nordkapp.
Photo: Ørjan Bertelsen
Samekultur
Samekultur.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen

På norsk vis

Når skipet ligger til kai, har alle deltakerne mulighet til å delta på vandreturer og bli med på en rekke andre aktiviteter som planlegges ut fra sesong og årstid. Det eneste du trenger er selve eventyrlysten.

Oppdag eventyreren i deg, og du vil oppleve, kjenne, forstå, smake og lære masse nytt.

I utlandet er vi nordmenn kanskje mest kjent som entusiastiske friluftsmennesker, men også for vårt bidrag til polarforskning i Arktis og Antarktis.

På en kystekspedisjon får man et innblikk i hvordan det øde arktiske landskapet har formet Norges måte å tenke på.

Vandretur, Hurtigruten
Vandretur, Hurtigruten.
Photo: Ørjan Bertelsen

– Vi prøver å komme oss ut og kjenne på elementene så mye som mulig, enten på dekk eller på land, om det så er storm eller midnattssol. Vi vil at våre passasjerer skal føle det arktiske miljøet på huden, lære seg noe nytt og være en del av opplevelsen, sier Tine Holte.

Det arktiske klimaet kan være røft, men med Hurtigrutens kystekspedisjoner er det både sikkert og tilgjengelig for alle.

Nordkapp
Nordkapp.
Photo: Johannes-Häfner

Se hva det arktiske Norge har å by på

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages