Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Lofoten
Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Verdens vakreste sjøreise

Vil du virkelig bli kjent med landet ditt, byr et cruise med Hurtigruten på nærkontakt med både fjord og fjell samt norsk matkultur.

Ingen kjenner norskekysten som Hurtigruten. Siden 1893 har Hurtigrutens skip vært livsnerver som frakter passasjerer og gods mellom byene, havnene og øyene fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. I dag er skipene fremdeles en svært viktig del av norsk kystliv. 

Daglig forlater ett av 11 skip Bergen med kurs mot Kirkenes, og rundturen tar til sammen 12 dager. Hurtigruten går dypere inn i hjertet av det spektulære kystlandskapet enn noen andre. Det er en uforglemmelig opplevelse, og en reise for livet.

Vennlig og uformell atmosfære

En reise med Hurtigruten byr på både overveldende opplevelser og en stillhet du ikke finner mange andre steder. Hvert av de 11 skipene har sin egen stil og atmosfære, men felles for alle er komfortable lugarer og store salonger.

Ute på dekk og inne i panoramasalongen får du kontakt med naturen.

Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Fra tradisjonelt til moderne kjøkken

Menyen på Hurtigruten er basert på lokale og sesongaktuelle råvarer som settes opp av erfarne kokker og varierer fra tradisjonelle retter til moderne kokkekunst. Middagen er en behagelig avrunding på dagens opplevelser, og etterpå kan du slappe av i en av de mange salongene og barene. Frokostbuffet, lunsjbuffet med spesialiteter fra kysten og treretters middag er inkludert på alle Hurtigrutens rundreiser.

 

34 havner

Det er variasjonene av alt du kan se, høre, lukte samt alle overraskelsene underveis som gjør dette til en helt spesiell sjøreise. På reisen nord- eller sørover besøker du 34 havner og noen av kystsamfunnene har bare et par hundre innbyggere. Hurtigruten har besøkt mange av disse havnene hver dag, året rundt helt siden 1893 og de som bor i kystsamfunnene er avhengige av at skipene bringer matvarer og forsyninger.

Havnene varierer mellom store byer og små tettsteder. Du kan utforske de små stedene til fots, på sykkel eller stå på dekk for å se på når gods og passasjerer forlater skipet eller kommer om bord. I de større byene, eller når vi ligger til kai i lengre tid, kan du rusle rundt på egen hånd eller bli med på en av de mange utfluktene som tilbys. På denne måten kommer du tett på livet, kulturen og landskapet langs den spektakulære kysten vår.

 

Utforsk Norge med Hurtigruten

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages