Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Nordlandsbanen Nordlandsbanen
Nordlandsbanen.
Photo: Tommy Pettersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En poetisk reise

Nordlansdsbanen er kåret til en av verdens vakreste togreiser av Lonely Planet og turen byr på en reise gjennom særegen natur og kultur.

Ifølge Lonely Planet er Nordlandsbanen en av verdens vakreste strekninger med natttog og hele strekningen fra Bodø til Trondheim er et eventyr. Dikteren Sveinulv Jarnæss beskrev det slik i et dikt fra 1950;

"Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden. En himmel flammer i nordlysets brann over drømmenes eventyrland"

Norges lengste togreise

Nordlandsbanen er med sine 729 kilometer Norges lengste banestrekning.

På Saltfjellet passerer du Polarsirkelen som er grensen til de polare strøk. Om vinteren kan du oppleve det berømte nordlyset og om sommeren går turen i midnattssol.

Reisen byr på store variasjoner både i natur, kultur og klima; fra frodige landbruksområder og store skoger i Trøndelag, over det storslåtte Saltfjellet ned til kysten mellom Rognan og Bodø.

Dere passerer også Namsskogan Familiepark og Stiklestad før toget til slutt ankommer Trondheim.

Nordlyset

Nordlandsbanen tar deg med til de polare områdene der nordlyset ofte flerrer over himmelen i vintersesongen. Lysfenomenet er på sitt hyppigste på senhøsten og vinteren eller tidlig vår.

I mørketiden mellom høstjevndøgn og vårjevndøgn (21. september til 21. mars) er det best sjanse for å oppleve nordlyset. Last ned og utforsk gratisappen Norway Lights.

Mo i Rana

Underveis stopper toget i Mo i Rana som er av de eldste byene langs nordlandskysten. Frem til 1988 var Norsk Jernverk var den dominerende næringen i byen og regionen.

De siste årene har det vært en boom i sysselsetting, ikke minst ved Mo Industripark, som er en av Norges største industriklynger med 1850 ansatte fordelt på 115 selskaper.

Det er også etablert en rekke statlige organer i Mo i Rana, blant annet Nasjonalbiblioteket.

Bodø

Bodø er et utmerket utgangspunkt for brevandring på Norges nest største isbre, Svartisen, eller for en tur til Saltstraumen som er verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Bodø er også et ideelt stoppested for en fergetur til den majestetiske Lofoten.

Sjekk ut andre spektakulære togreiser i Norge

Les også

Your Recently Viewed Pages