Skip to main content

Norge på topp tre

Lonely Planet har nylig rangert Norge som et av verdens beste land å reise til i 2022Rangeringen er basert på en undersøkelse blant mer enn 400 respondenter, inkludert Lonely Planet-ansatte, reiseskribenter, bloggere, publiseringspartnere med flere, som ble spurt om hvilke steder og reiseopplevelser de spår vil pulsere i 2022.

«Norge er nærmest urettferdig velsignet når det gjelder naturlig skjønnhet. Landet leder også satsingen på bærekraft, grønn teknologi og kulturelle høydepunkter – det splitter nye Munch-museet og det nyoppussede nasjonalmuseet er også klare for sine første hele sesonger i 2022.»

Best in Travel 2022 er den 17. utgaven av Lonely Planets samling av verdens hotteste reisemål og reiseopplevelser du bare må få med deg. Denne utgaven legger særlig vekt på å fremme de mest bærekraftige reiseopplevelsene, for å sikre at reisende vil ha en positiv innvirkning uansett hvor de velger å dra.

Bæregraftig engasjement

– Vi er så stolte! Lonely Planet er en av verdens fremste ambassadører for bærekraftige aktiviteter. Når de sier «Dra til Norge», så lytter reisende fra hele verden, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Det legges ned en stor innsats i norsk reiseliv, og jobbes hardt for en mer bærekraftig fremtid.

– Det er takket være den felles innsatsen at Norge i dag mottar denne anerkjennelsen fra Lonely Planet, sier Bratland Holm.

Modig, ny strategi

I mai 2021 presenterte norsk reiselivsnæring en ny og ambisiøs nasjonal reiselivsstrategi. Et av hovedinitiativene er industriens forpliktelse til å redusere klimautslippene med 50 prosent innen 2030 (basert på 2019-nivåer), og å redusere årlige transportutslipp med 10 prosent.

– Bærekraftig vekst innen reiselivsnæringen må kombineres med et lavere klimaavtrykk fra næringen. Reiselivsnæringen kan ikke være passiv mens kampen mot klimaendringer fortsetter. Vi må opptre ansvarlig, gå sammen og gjøre vårt beste for å redde selve grunnlaget for vår bransje, sier Bratland Holm.

Ifølge Lonely Planets Visepresident, Tom Hall, kunne ikke utgivelsen av Lonely Planets årlige «hot list» over destinasjoner og reiseopplevelser kommet på et bedre tidspunkt.

– Etter en tvungen pause, er det på tide å pusse støvet av de lenge utsatte reiseplanene og gjøre dem til virkelighet, sa Hall under presentasjonen av listen.

Bevaring av lokalsamfunn

Engasjement for bærekraft, fellesskap og mangfold var et nøkkelkriterie i utvelgelsen av reisemål. Lonely Planet ønsker å fremheve reisemål som utvikler turisme som kan opprettholdes på lang sikt, uten å skade natur- og kulturmiljøer, og som tar vare på naturressurser.

Stadig flere norske reisemål sertifiserer seg nå som bærekraftige reisemål. Her kan du få mer enn en vakker opplevelse, siden reisemålene har fokus på å skape reiseopplevelser som bidrar til å bevare lokalsamfunn og kulturarv, samtidig som de jobber aktivt for å gjøre destinasjonene til et hyggelig sted både å bo på og besøke, i tillegg til å hjelpe deg med å holde ditt miljøavtrykk så lavt som mulig.

Det dukker også stadig opp flere måter å reise grønnere og bedre på. Reis med elektriske tog, -båter, -busser og -biler gjennom noen av de mest fantastiske landskapene på jorden. De fleste av de norske hotellene er nå miljøsertifisert. Du finner også klimavennlige aktiviteter, som fotturer, sykling, ski og kajakkpadling, nesten overalt.

Du kan også velge å bli en bedre reisende. Hvert valg du tar har en betydning.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.