Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac2551c6f5c76a81e0bf4
name: plugins_common_social_share (widget)

NAMSOS

Øyhopping på Namdalskysten

Med hurtigbåten fra Namsos eller Rørvik kommer du deg enkelt rundt i et spektakulært øyrike med høydepunkter som fiskeværet Sør-Gjæslingan, idylliske Abelvær, eller en av Norges mest spektakulære øyer - Leka. Bli med ut i øyriket...

Til Namsos og Rørvik kommer du deg enkelt med fly (Widerøe), eller via Værnes og Trondheim. 

Bli med hurtigbåten ut på oppdagelsesferd

Enklere blir det ikke! Hopp av og på hurtigbåten og besøk alle stedene langs hurtigbåtruta. Og har du med en sykkel (kan leies både i Namsos og Rørvik) så trenger du ikke andre transportmidler. Mannskapet er meget serviceinnstilt og gir deg gjerne noen gode tips.

Øyhopping med sykkel

Korte avstander og noen av Norges flotteste sykkelruter gjør Namdalskysten til et av Norges (hitttil) ukjente sykkelparadiser. 

Turforslag sykkel

Det hele starter i kystbyene Namsos og Rørvik

En tur til Namdalskysten starter som oftest  i Rørvik eller i Namsos. Enten kommer du med Widerøe med fly, med hurtigruta til Rørvik, eller med buss sørfra til Namsos. Bruk litt tid og utforsk disse byene før du setter deg på hurtigbåten på vei ut i øyriket. Kommer du med egen bil passer det godt å parkere enten på Leka, i Rørvik, eller i Namsos. 

Velkommen til jordas indre

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden!

Les mer om Leka her

Opplev det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan

Opplev det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Fra ca midten av mai går hurtigbåten i ordinær rutetrafikk ut til Sør Gjæslingan, og i juli kan du bli med på spennende båtturer fra Kystmuseet i Rørvik.

Les mer om Sør Gjæslingan

En magisk avstikker - Skrøyvdalsvegen

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Forbi Skrøyvdalsfossen og urørt villmark før du når Salsbruket, og finner roen på Setran Opplevelsesgård. 

Les mer om Skrøyvdalsvegen




Last updated: 04/17/2023

Source: Kystriksveien Reiseliv

Øyhopping på Namdalskysten

Sider du nylig har besøkt