Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Trøndelag Trøndelag LEKA

Guiding i Solsemhula på Leka

  • +47 91775104
  •  /  km From You
Overview

Hulemaleriene i Solsemhula var de første som blefunnet i Nord Europa (1912). Leka Opplevelser tar dere med på en guidet tur (1-1,5 t.) ned i hulene.

Alle guideturer i juni må dessverre innstilles på grunn av situasjonen rundt Covid-19. Håpet er å tilby guiding fra juli, vi kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg. 

Sesong: Juli - August. 
Tidspunkter:
Juli: Tirsdag, torsdag, lørdag kl. 14. August: lørdager kl 14.
Andre tidspunkter kan avtales.
Oppmøte: Møt oss på parkeringsplassen på Solsem.
Kontaktinformasjon: +47 917 75 104
Alternativt - Leka kommune på: 74 38 70 00

Om Solsemhula

En maidag i 1912 oppdaget tre unge menn at en hule ovenfor Solem skjulte en helt spesiell hemmelighet. Innerst i den 40 meter dype hula, der sollyset aldri når inn, fant de malte figurer på huleveggen. 

Arkeologiske undersøkelser avdekket mange bein fra dyr og mennesker, samt noen gjenstander. Funnene vitner om at det var virksomhet her allerede i bronsealderen (1800 - 500 f.Kr), men maleriene kan være enda eldre. Maleriene i Solsemhula var de første hulemaleriene som ble oppdaget i Nord-Europa. 

Hulemalerier er en sjelden og svært sårbar bergkunst. Solsemhula kan derfor kun besøkes i kontrollerte former sammen med guide. Inngangspartiet er tilrettelagt med trapp og rekkverk av tau. Stien opp til hula går i et noe kupert terreng. Den er ikke tilpasset bevegelseshemmede. All ferdsel opp stien og ned i hula foregår på eget ansvar og risiko. En guidet tur tar fra 1–1½ time. For åpningstider og kontaktinformasjon se eget oppslag.


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages