Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Northern Norway Nordland ALSTAHAUG

Petter Dass-museet

  • Alstahaug, SANDNESSJØEN
  • +47 75110150
  •  /  km From You
Overview

Petter Dass-museet og Alstahaug er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass. Petter Dass-dagene arrangeres 11-14 juni. Er du interessert i historie eller arkitektur bør du stoppe her.

På Alstahaugtunet ligger den gamle prestegården, middelalderkirken Alstahaug kirke, og et moderne museumsbygg. Som symbol for tusenårsstedet og dets spesielle tilknytning til dikterpresten Petter Dass, er hovedbygningens monumentale arkitektur i seg selv et uttrykk for en forståelse av fortiden, en tro på fremtiden og en inspirasjon for samtiden.

Her kan du året rundt besøke ulike utstillinger, nyte en smak av tradisjonsrik helgelandsmat i Margrethes kafé, eller handle i den innholdsrike museumsbutikken.

Dikterpresten Petter Dass (1647-1707) virket her fra 1689 til sin død. Han er først og fremst kjent som salmedikter, men var også prest og handelsmann. 

800 års arkitekturhistorie

Museet på Alstahaug består av flere bygninger. Den eldste bygningene er Petter Dass kirke (1100- eller 1200-tallet).  Den gamle prestegården fra midten av 1700-tallet og det moderne museumsbygget fra 2007 (tegnet av Snøhetta) utgjør, sammen med kirka, en spennende arkitektonisk historie.

Det er faste omvisninger i prestegården i sommersesongen. Sesongen varer  fra medio juni til medio august. Utenom sesong er de gamle bygningene kun åpne etter avtale.

Annen hvert år arrangeres Petter Dass-dagene. Neste gang arrangementet gjennomføres er 10-13 juni 2021. 

Petter Dass-museet ligger midtveis mellom Tjøtta og Sandnessjøen, langs Kystriksveien Fv17. 


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages