VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Trøndelag Trøndelag STEINKJER

Skulpturlandskap Nordland - Varde

  • Sjøfartsgata 2 A, STEINKJER
  • +47 74401717
  •  /  km From You
Overview

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling realisert i perioden 1992-98 og 2009-15. Skulpturene er plassert i landskapet i 34 kommuner i Nordland, i tillegg til en i Troms. Velkommen til en reise i det nordlandske landskapet.

Mursteinskulpturen Varde av den danske kunstneren Per Kirkeby, er en del av Skulpturlandskap Nordland, og står på Brevikhøyden. Kunstneren referer til verket som en paviljong, en bygning som er ment å gi tid og ro for refleksjon. Konstruksjonen er et utkikkspunkt for å betrakte landskapet i stadig skiftende lys, rammet inn av vindusåpningene i paviljongen.

Per Kirekbys Varde hører til en serie mursteinsskulpturer hvor kunstneren har tatt utgangspunkt i stedet hvor skulpturen skal stå. Hver av Kirkebys mursteinsskulpturer synes å mane frem den spesielle atmosfæren på det utvalgte stedet. Skulpturen på Meløy står blant bratte og steile fjellsider som forsvinner i fjorden i dalen nedenfor. 

For å komme seg hit, følg Fv17 til Halsa, ta av mot Engavågen/Vassdalsvik. Skulpturen ligger på Breivikhøgda, like før Bjærangsfjord, ca 18 km fra Halsa


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages