Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
People playing in the snow in Narvik People playing in the snow in Narvik
Credits
Narvikfjellet.
Photo: visitnarvik.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Dramatisk krigshistorie og mektige fjell

Vilt, dramatisk og med en sterk krigshistorie – er du på jakt etter autentiske naturopplevelser eller en aktiv ferie, er området rundt Narvik stedet.

Narvik by ligger mellom høye fjell der du både kan klatre og kjøre på ski. Narvikfjellet skisenter har flere traseer, Skandinavias høyeste fallhøyder og store offpiste-områder. Fra Narvikfjellet har du god utsikt over Ofotfjorden – fra toppen ser det ut som om du er på vei rett ut i fjorden. Nasjonalfjellet Stetind ligger bare en kort biltur sør for Narvik og er et mål for alle som vil beundre det på avstand, og for de modige som tør trosse «de ti forbitrede fingertak» på sin vei til toppen.

Himmelen i Narvik er spesielt klar, og om vinteren er nordlyset ofte sterkt. Vil du se fenomenet uten lysforurensning fra byen, må du komme deg ut i åpent landskap. Fra slutten av mai til slutten av juli lyser midnattssolen opp byen og fjellene.

Narvik er en viktig industriby. Behovet for en isfri havn til utskipning av malm fra gruvene i Kiruna og Gällivare i Nord-Sverige førte til byggingen av Ofotbanen og fremveksten av byen Narvik. Under annen verdenskrig var Narvik strategisk viktig for både tyskerne og de allierte, for begge parter transporterte jernmalm fra Kiruna via Narvik havn. I to måneder foregikk det harde kamper på land og til sjøs mellom de invaderende tyske troppene og de allierte, en kamp som påførte både byen og malmutskipningskaiene store skader. Denne dramatiske perioden i byens moderne historie er fremdeles viktig for regionen og de som bor der, og kan oppleves på Krigsminnemuseet. I dag har Narvik et ultramoderne anlegg for utskipning av malm.

Sami activities in Narvik
Narvik
njalasoukaadventures.no
Hiking, Narvik
Narvik
visitnarvik.com
Polar park In Narvik
Polar park, Narvik
Pål Jakobsen
Narvik
Narvik
visitnarvik.com
Ad

Overnatting

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Narvik Lufthavn er en liten innenlandsflyplass ikke langt fra Narvik sentrum. Hit går det flere daglige flygninger til og fra Bodø.
  • Harstad/Narvik Lufthavn Evenes har daglige flygninger til flere norske byer. Fra flyplassen går det flybuss til Narvik. Turen tar omtrent en time.
Med buss:
  • Det går daglige ekspressbusser til Narvik fra andre knutepunkter i Nord-Norge.
Med bil:
  • E6 går gjennom Narvik sentrum.
Med tog:
  • Det går tog daglig til Narvik fra Boden i Sverige. Turen tar rundt 5 timer. Boden kan nås med tog fra Göteborg og Stockholm på 17 timer.
  • Det er togforbindelse mellom Narvik og Kiruna i Sverige. Turen tar 2,5 timer.
  • Det er daglige togavganger fra Oslo til Trondheim og videre til Fauske. Turen tar 16 timer. Fra Fauske kan du ta buss de siste fire timene til Narvik.
Med båt:
  • Hurtigruten anløper Svolvær og Harstad, som begge har veiforbindelse til Narvik.

Nordlysvarsel

Narvik tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad