Planlegg reisen til Asker/Bærum/Drammen

Oslofjordens vestside byr på kunst og skulpturer i verdensklasse, badeplasser med palmer og elvebyen Drammen — som er i den europeiske toppligaen for byutvikling.

Bærum og Asker med Hurumhalvøya kan enkelt nås med rutebåt, bil eller på sykkelsetet. Fine strender og stupetårn trekker badeglade mennesker når dager i byen blir for hett. Legg besøket til de sjarmerende kystperlene Vollen, Sætre, Filtvet og Holmsbu

Drammen er den største byen på vestsiden av Oslofjorden, og drammenserne kan være stolte som haner, for elvebyen mottok europeisk byutviklingspris for ansiktsløftningen de har gjennomgått de siste årene. Drammenselven deler byen i to og gjør aktiviteter som bading, fisking og turvandring tilrettelagt midt i sentrum. Her bør du også slenge ut fiskesnøret, for det er nemlig en av Norges ti beste lakseelver. 

Skulle det klø i fingrene etter å shoppe litt så ligger Norges største kjøpesenter Sandvika storsenter 20 minutter med bil fra Drammen og Oslo.

Kunstinteresserte vil glede seg over å finne mange attraksjoner innen kunst, arkitektur og historie på Oslofjordens vestside. Følger du kyststien kommer du til Henie Onstad Kunstsenter som viser norsk og internasjonal samtidskunst og modernisme. Bærums Verk med sin skulpturpark har også mye flott kunst og er vel verdt et besøk i idylliske omgivelser. Det opprinnelige jernverket fra 1610 er i dag forvandlet til koselige gater med håndverk, gallerier, butikker og spisesteder. Også Sandvika og Asker sine sentrumsvegger er utsmykket med fargerik gatekunst.

Kortreiste toppturer og langstrakte kyststier gjør områdene Asker, Bærum og Drammen til populære turmål hele året. På vinterstid har de fine alpinbakker og flotte forhold i marka for langrenn. Barna vil sette særlig pris på å klappe alpakkaene eller dra på hundekjøring på Bergvang besøksgård.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Topp attraksjoner

Fra kunst og historie til middelhavsaktige badeperler - her finner du høydepunktene.

Finn flere attraksjoner og ting å gjøre

Populære aktiviteter

Hils på spennende dyr, kjør snowboard eller gå kyststiene!

Mat og drikke

Nystekt gjærbakst, hjemmelaget Middelhavsmat eller et herremåltid "fra" 1800-tallet?

Overnatting

Fra komfortable og sentrumsnære hoteller til herlige krypinn ved sjøen.

Reiseinformasjon

Planlegg reisen til Asker/Bærum/Drammen med Entur.

Reis rundt på Østlandet

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Asker, Bærum og Drammen tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Nyt Norge

Sider du nylig har besøkt