Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Hvalstrand Hvalstrand
Credits
Hvalstrand.
Photo: Knut Aandal
Campaign
Partner

Kunst og miljøstrender ved Oslofjorden

Vest for Oslo kan du bade på rene strender, besøke en dal full av kunstnere, klatre i fjell og se samtidskunst i verdensklasse.

Asker og Bærum er Oslos nabokommuner i vest, og nærheten til hovedstaden kombinert med marka rett utenfor stuedøra gjør området veldig populært. I Oslofjorden kan du utforske spennende øyer og små øysamfunn som Borøya, Brønnøya og Langåra. Landskapet ellers består av dyrket mark, åser og dype skoger med mange fine badevann.
 
Vil du bade i fjorden, har Asker og Bærum fem Blått Flagg-strender. Blått Flagg er en internasjonal miljøsertifisering som gis til strender med høy vannkvalitet, livreddere, toaletter og tilrettelegging for funksjonshemmede. Klatrere trives i fjellveggene i Skaugumåsen og Kolsåstoppen, og klatreruta Hollywood i Øvre sydstup på Kolsås er kåret til Norges største klassiker av magasinet Climbing. Om vinteren kan du gå langrenn i oppkjørte og merkede skiløyper på kryss og tvers i marka.
 
Vollen er en kystperle med spisesteder, butikker og gallerier. Stedet har handelshistorie tilbake til 1870. Vollen kystkultursenter er et museum for Vollens lokalhistorie, og Oslofjordmuseet har en stor trebåtsamling, skiftende utstillinger og morsomme aktiviteter. Og visste du at Roald Amundsens polarskute Maud ble bygd i Maudbukta her?

Rundt år 1900 lå Askers kulturelle tyngdepunkt i Hvalstaddalen, som ble kalt Kunstnerdalen.
 

Hulda og Arne Garborg, sammen med Tilla og Otto Valstad, skapte et miljø for kunst og kultur som tiltrakk seg flere andre kunstnere. Valstads gjestfrie hjem er nå en del av Asker Museum, som har omvisninger i dalen om sommeren.

Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden ligger i en stor skulpturpark mellom fjorden og skogen. Museet er et av Nordens ledende kultursentra og er opptatt av det tverrkunstneriske feltet; forholdet mellom billedkunst, musikk, performance og historisk avantgarde. Når du er mett av kunstopplevelser, kan du stille den fysiske sulten på brasseriet Bølgen & Moi eller slikke sol på stranden utenfor.
 
I over 400 år har folk levd og jobbet på Bærums Verk, og det opprinnelige jernverket fra 1610 ligger i autentiske industrihistoriske omgivelser. Her finner du gamle hus på rekke og rad, fylt med alt fra billedkunst til snekkerverksted, smed og glassblåser. Her ligger også landets største skulpturpark, som viser bredden av norske billedhoggeres arbeid.
 
Det Gule Huset er et kunstnerstyrt visningssted for billedkunst og kunsthåndverk. Her kan du ta deg en hjemmebakt kake mens du får innsyn i det som skjer på det lokale kunstplanet.

The town centre of Asker
Asker
Vibeke Glosli
Henie Onstad Art Centre at Høvikodden in Bærum
Høvik
Gunhild Varvin
Bærums Verk is a unique marketplace in Akershus
Bærums Verk
Bærums Verk
The Oslofjord museum in Vollen in Asker
Vollen
Akershus Reiselivsråd
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Opplev noen av Østlandets høydepunkter

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen ligger 40 minutter unna Asker og Bærum.
  • Fra flyplassen kan du ta Flytoget til Lysaker, Sandvika eller Asker, eller ekspressbuss.
  • Torp Sandefjord Lufthavn og Moss Lufthavn Rygge ligger under en times
Med buss:
  • Det går hyppige bussavganger til Asker og Bærum fra flere destinasjoner i Norge.
Med tog:
  • Bergensbanen, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen stopper alle på Lysaker og i Asker. Det går mange lokaltog gjennom regionen.
Med båt:
  • Ferger fra Frederikshavn og København i Danmark samt Kiel i Tyskland anløper alle Oslo, under en times kjøring fra Asker og Bærum.
  • Det er fergeforbindelser mellom Larvik og Hirtshals i Danmark, og Sandefjord og Strömstad i Sverige.
  • Det går pendlerbåter fra Nesodden til Lysaker og fra Aker brygge i Oslo til Vollen.
Med lokaltransport
  • Kollektivtrafikken mellom Oslo, Asker og Bærum er godt utbygd, med et nettverk av busser som korresponderer med tog, t-bane og andre bussruter på knutepunkter som Asker, Sandvika, Bekkestua og Lysaker.
  • Det går T-bane fra Oslo til Østerås i Bærum.

Asker & Bærum tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad