Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Booking

    Booking

    Book overnatting, aktiviteter og heiskort online.

    GeiloBooking
  • Offers

Search
Old house in Geilojordet in the town centre of Geilo
Geilojordet.
Photo: Emile Holba
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev kunst og historie i naturen

Du som er interessert i historie og levende kultur har kommet på rett plass. Geilo og Hol kommune byr på alt fra gamle kulturskatter til moderne kunstformer. Sommerstid inviterer flere museer til å bli kjent med Hol kommunes rike historie, og hele året kan du oppleve vakker kunst flere steder.

Tidlig bosetting og turister

Helt fra den yngre steinalder har hardføre mennesker bosatt seg i den ville naturen på Geilo. I dag kan du se mange spor fra denne tiden, både graver fra vikingtiden og kullgroper til utvinning av jern. Utvinning av jern la grunnlaget for den store produksjonen av kniver, økser og andre bruksredskaper, som du også kan oppleve den dag i dag.

Den første turisten som kom til Geilo og fjellområdene var den engelske Lorden Garvagh. Så tidlig som i 1867 ble han trollbundet av den vakre naturen og mektige fjellene. I 1880 fikk hans sønn satt opp Lordehytta i Folarskaret på Hallingskarvet.

Historisk tur

Ta en fottur med eller uten guide langs Ustedalsfjorden, som har storslått beliggenhet midt mellom Geilos to fjellsider. Hele året, med start i Geilo sentrum, er landskapet et lett tilgjengelig turmål for deg med vanlige ferdigheter. Vandringen på omlag 10 kilometer gir variasjon og ny kunnskap om Geilos lange historie og kulturliv.

Geilojordet, Geilo Town centre
Geilojordet.
Photo: Emile Holba
Fekjo kulturminnepark, Geilo
Fekjo Kulturminnepark.
Photo: Emile Holba
Hol gamle kyrkje
Hol Gamle Kyrkje.
Photo: Emile Holba
Hovet Kyrkje.
Photo: Emile Holba

Tradisjonrike Geilo

På Geilo kan du kjøpe med deg bestikk, verktøy og brukskniver med røtter i historien. Vel verdt å nevne er også alle de lokale matprodusentene som
garantert vil i en smakfull opplevelse.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages