Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hardangervidda Hol

Stetten 2018

  • Vesleslåttvegen 13, Geilo
  • +47 32095900
  • 27. september 2018 - 30. september 2018
  • (4 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til en helg full av deilige smaksopplevelser!

27. september - 30. september 2018

Stetten er en langhelg for livsnytere og byr på flere vinsmakinger og kurs for både nybegynnere og viderekommende, vinvandring med lynraske smakinger hos serveringsstedene i Geilo sentrum, winemaker’s middager, samt en flott vinmesse midt i Geilo sentrum, hvor du kan smake deg frem til din favorittvin.

Programmet for 2018 er ikke klart enda, men ta gjerne en titt på hva vi gjorde i 2017:

Torsdag 28. september

20.00 Uhøytidelig åpning av Stetten og boble-smaking med quiz i skibaren på Dr. Holms Hotel (kr 395,-).
 

Fredag 29. september

16-19 Vinvandring i Geilo sentrum (kr 150,-)
Lynraske vinsmakinger på ulike serveringssteder. Oppmøte i vinbaren under Restaurant Hallingstuene, avslutning på Dr. Holms Hotel. Vi går til fots fra sted til sted.

19.00 4-retters middag med Poeira og Lavradores de Feitoria fra Douro-dalen i Portugal (Kr 1150,- inkl vin, Restaurant Hallingstuene)
Olga Martins eier Poeira sammen med sin mann Jorge Moeira og vil være tilstede på middagen. Jorge Moreira er tidligere vinmaker hos Quinta de la Rosa og Real Compania Velha. Han kjøpte Quinta da Terra Feita de Cima i Pinhao, og har hatt selveste Dirk Niepoort som mentor. I 2001 kom Poeiras første årgang, som fikk veldig god omtale. Olga Martins representerer også samarbeidsprosjektet Lavradores de Feitoria hvor 15 vinprodusenter med 19 eiendommer i det beste jordsmonnet i Douro som har slått seg sammen. De er den 7. største eksportøren av DOC Douro viner.

Meny:

Fjellørret marinert i soya, ramsløkolje og pepperrot.

Skogsoppkremsuppe

Andebryst servert med sesongens grønnsaker og andesaus tilsmakt appelsin.

Eplefinancier med hjemmelaget vanilje is.

19.30 Smaking med Merete Bø «Mat og vin i kombinasjon» (kr 395,- Vestlia Resort)
Vinjournalist og forfatter Merete Bø har hele sitt voksne liv jobbet med vin, blant annet på Restaurant Cru og Bagatelle i Oslo, og har de siste årene skrevet fast for DN. I hennes siste bok «Innerå + Bø», som hun har laget sammen med kokk Kari Innerå, er det vin sammen med norske råvarer som står i fokus. Gjennom smakingen av 5 viner vil hun vise eksempler på gode mat- og vinkombinasjoner, i tillegg til noen mindre heldige. 


Lørdag 30. september

13-16 Vinmesse i Geilo sentrum (kr 200,-)
Alle med sans for vin, uansett kunnskapsnivå, er hjertelig velkommen til vår hyggelige vinmesse midt i Geilo sentrum.  Smak på en rekke ulike viner fra hele verden! Møt produsenter og importører og få tips og anbefalinger fra de som kjenner vinene best.  

Tilstede på messen: Vinum, PlusVini, Gaiagruppen, Solera, Egge, Moswines, Red&White ​​​​​​ og Bonum Beverages​

19.00 4-retters middag med Trimbach fra Alsace og Symington fra Portugal sammen med gjestekokker Lise Finckenhagen, Lars Brun Halvorsen og Johnny Dugstad (Kr 1450,- inkl vin, Restaurant Hallingstuene)
Lise Finckenhagen, kjent fra bl.a Frokost TV, og Lars Brun Halvorsen fra Lysverket i Bergen og Johnny Dugstad fra Bare Vestland, Bergen, begge tidligere lærlinger på Hallingstuene, styrer kjøkkenet denne kvelden.

Trimbach ligger i Ribeauvillè i Alsace i Frankrike og kan dateres tilbake til 1626. De lager søte, hvite viner, samt den eksklusive kultvinen Clos St. Hune som det gjerne bare lages 8000 flasker av. Vinhuset ledes i dag av Hubert Trimbach, nevøene Jean og Pierre, og ikke minst Anne Trimbach som er med på middagen. Anne er 13. generasjons Trimbach.  

Symington-familien har drevet i 5 generasjoner, siden 1882, og er den største eieren av vinmarker i øvre del av Douro. De lager bl.a portvin og gode kvalitetsrødviner, og 32% av all premium portvin som blir produsert. Symington drives i dag av Paul, Johnny, Rupert, Dominic og Charles og eier bl.a Graham`s, Cockburn`s, Dow`s, Warreè og ikke minst Quinta Vesuvio, som er en av de beste Quintaene. Et samarbeid med Pratts-familien fra Bordeaux, resulterte i de kjente vinene Chryseia og Post Scriptum. Chryseia 2011 fikk 100 poeng av det anerkjente amerikanske vinmagasinet Winespectator. Symington familiens viner vil bli presentert av Euan Mackay.

Meny:

Salat med Østersemulsjon, kuskjell, rabarbra og syltet agurk.

Klippfisk med kantarell, røykt potetkrem og dill.

Hjort med beter og peppersaus.

Epler fra Hardanger, karamellisert hvit sjokolade og Aga sirup.

19.30 4-rettes middag med Domaine Gresser fra Alsace sammen med gjestekokker Ørjan Johannessen og Terje Ness, samt konsert med Darling West (Kr. 1450,- inkl vin og konsert, Vestlia Resort)
Både Ørjan Johannessen og Terje Ness er begge tidligere vinnere av Bocuse d’Or – kokkenes verdensmesterskap, og denne kvelden styrer de kjøkkenet på Vestlia.
Vinekspert og winemaker, Rèmy Gresser, fra Domaine Gresser fra Alsace tar også turen. Domaine Gresser har en historie tilbake fra 1520 og Rèmy tok over gården fra sin far tidlig på 80-tallet.
Til daglig spiller bandmedlemmene i Darling West med norske storheter som Odd Nordstoga, Marit Larsen og Bjørn Eidsvåg, men det er sammen, i Darling West, den virkelige magien oppstår. Det er sårt, nakent, ekte - og det er låtskriving på skyhøyt nivå. Velkommen til en stemningsfull aften.

Meny:

Aperitiff

Sprø Laks ”Tataki” med green curry-majones og melonsalsa (Ørjan Johannessen)

Hummersuppe med hummer-ravioli (Terje Ness)

Kalv Entrecôte med potet- og parmesankrem og løk- og sangiovesesjy (Ørjan Johannessen)

Dessert (Terje Ness)


Søndag 1. oktober

Bransjekveld i vinbaren på Restaurant Hallingstuene. Åpent fra 18.00, quiz ca kl 21.30

 

Billetter kjøpes på hallingbillett.no, på turitinformasjonen i Geilo sentrum eller i døra.

For deltagelse på middagene må det gjøres bordreservasjoner direkte med det aktuelle spisestedet:

Vestlia Resort: Tlf 9417 1838 | ludvig@vestlia.no | www.vestlia.no

Bardøla høyfjellshotell: Tlf 3209 4100 | post@bardola.no | www.bardola.no

Restaurant Hallingstuene: Tlf 3209 1250 | post@hallingstuene.no | www.hallingstuene.no

Dr. Holms Hotel: Tlf 3209 5700 | post@drholms.com | www.drholms.no

 

En stor takk til våre sponsorer 2080.no - storkjøkkenutstyr og NORES!

 

Andre spørsmål? Kontakt Visit Geilo tlf 3209 5900 | post@geilo.no | www.geilo.no

 

  • Last Updated: 08.03.2018
  • Source: Visit Geilo AS
Dates

tors 27. september 2018

fre 28. september 2018

lør 29. september 2018

søn 30. september 2018

See All
Stetten 2018
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad