Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Eastern Norway Hardangervidda Hol

TVERGASTEINSEMINARET 2018

Overview

TVERGASTEINSEMINARET 2018

Stiftelsen Tvergastein Arne Næss’ hytte inviterer til det årlige Tvergasteinseminaret den 21-23.9 2018. Seminaret ledes av økofilosof Per Ingvar Haukeland og økopsykolog Per Espen Stoknes. Både Haukeland og Stoknes sitter i styret for stiftelsen Tvergastein og har mangeårig vennskap med Arne Næss. Haukeland er førsteamanuensis i friluftsliv ved Høgskolen i Sørøst Norge, med økofilosofi, fredsstudier og entreprenørskap som fag, og Forsker 1 ved Telemarksforsking med vekt på bærekraftig stedsutvikling, og er bl.a. medforfatter sammen med Arne Næss av boka Livsfilosofi: Et personlige bidrag om fornuft og følelse (Universitetsforlaget, 1998) og redigert utdrag fra Arne Næss dypøkologiske tekster i boka Dyp Glede: Inn i dypøkologien (Flux, 2008). Stoknes deler klimaprofessoratet på BI sammen med Jørgen Randers og er forfatter av bl.a. bøkene Sjelens Landskap (Cappelen, 1996) og What we think about when we try not to think about the climate (Chelsea Green, 2015). Stoknes er det siste året blitt omtalt som Norges første klimapsykolog og ofte brukt i debattprogram på TV og radio. Haukeland og Stoknes er co-grunnleggere av Alliance for Wild Ethics, sammen med David Abram og Stephan Harding.

Tvergasteinseminaret skal gi deltakerne et innblikk i Arne Næss sine tanker om økosofi, dypøkologi og livsfilosofi, og selv få del i de innsiktene han fant i utsikten fra Tvergastein. Samtidig vil deltakerne høre om hvordan Arne Næss har vært en inspirasjonskilde til det Haukeland og Stoknes arbeider med i dag, som knyttes til bl.a. for Stoknes økopsykologi/klimapsykologi og grønn økonomi og for Haukeland (friluftsliv, økospiritualitet og transition town). Ved å være på Tvergastein skal deltakerne også få innblikk i hvordan Næss´ mytopoetiske forståelse av stedet inspirerte han i ord og handling til et rikt liv med enkle midler, i samvær med stedets medskapninger.

PRAKTISK:

Det er bare plass til max 12 deltakere, og prinsippet om «først til mølla» gjelder. De 12 første som melder seg vil bli gitt mulighet til å betale innen en frist. Betales det ikke innen fristen, vil muligheten tilfalle neste på lista (som får en kortere frist). Vi kan dessverre ikke håndtere avmeldinger.

Som tidligere vil seminaret bli gjennomført på den enkleste måten. Seminardeltakerne må selv ordne transport, overnatting i telt og mat. Seminarkostnader er på kr 2800 per person, som inkluderer guiding opp og ned fra Ustaoset stasjon, omvisning i hytta og det faglige innholdet på Tvergastein. Den faglige delen vil bli holdt inne i hytta og ellers rundt på steder som Arne Næss var opptatt av.

Det betyr at folk må kle seg etter været og det er en fordel at man er fjellvant eller i hvert fall sammen med noen som er fjellvante. Det er ulendt og bratt, og det kan være vått, glatt og kaldt, i området, slik at deltakerne må være forberedt på det ved å ta med noen ekstra lag med ullklær.

Turen opp tar ca. 2 timer med jevnt gange. Det er noe bratt det siste stykke opp til hytta, og deltakerne bør være i ok form for å klare turen.

Seminarprogram:

Fredag: Oppmøte kl. 16 på Ustaoset stasjon. Ferden går til fots til Tvergastein (ca 2 timer). Etter at telt er rigget, vil det være en bli kjent runde og innledning til helgen fra Haukeland og Stoknes.

Lørdag: Frokosten kan tas felles i hytta eller utenfor, avhengig av vær. Formiddagsøkt går på Arne Næss og innføring til dypøkologien/økosofien. Lunsjen tas ute. Vi vil så utforske og bli kjent med Det gode langs livs far (Hallingskarvet). Det vil ikke bli drevet noe «seriøst» klatring, men noe lekeklatring kan det bli (trenger ikke egne klatresko). Vi vil være på tur det meste av ettermiddagen, med samlinger og refleksjoner rundt naturmøtet og økofenomenologien. Deretter middag ved hytta. Kveldssamling vil ta opp temaer knyttet til økopsykologi / økospiritualitet, og ellers det deltakerne ønsker å ta opp.

Søndag: Frokosten kan tas felles i hytta eller utenfor, avhengig av vær. Formiddagsøkt vil dreie seg om økosofisk livsstil, og med spesiell vekt på hvordan vi kan leve den ut i dagens samfunn. Hva vil det si for hverdagen. Lunsj tas ute ca 11.30, etterfulgt av opprydding og avreise ned til Ustaoset stasjon ca kl. 13, slik at togene til Oslo og Bergen kan nås.

Transport:

Fredag 21.9: Tog fra Bergen kl. 11.49 ankommer kl. 15.04. Tog fra Oslo kl. 12.03 ankommer kl. 15.51.

Søndag 23.9: Tog kl. 15.06 fra Ustaoset ankommer Oslo S kl. 19.25. Tog kl. 15.53 fra Ustaoset ankommer Bergen kl. 18.58.

Sjekk selv tidene, endringer forekommer.

 

Send påmelding på email til:     kristina.klufterud(at)gmail.com

Påmeldte blir satt opp på en liste, og de 10 første vil få en epost om å betale innen en viss frist. De andre vil få en epost om at de er på venteliste. Oppgi i emailen følgende:

Navn:

Bosted

Yrke

Noe om hvorvidt du er fjellvant

Hvorfor du vil bli med (temaer du er interessert i)?

  • Last Updated: 23.01.2018
  • Source: Visit Geilo AS
Dates

fre 21. september 2018 0:00 23:59

lør 22. september 2018 0:00 23:59

søn 23. september 2018 0:00 23:59

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TVERGASTEINSEMINARET 2018
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad