Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hallingdal Hol

Dagali Museum

  • Bygdevegen 76, Hol
  • +47 32071485
  •  /  km From You
Overview

Dagali museum finner du midt i fjellbygda Dagali. Her er det bygninger og gjenstander fra Dagali, Skurdalen, Tunhovd og Uvdal. Det meste er i Numedalstradisjon, siden Dagali helt fram til 1944 hørte til Uvdal kommune. Museet er bygget opp som en gammel gård med ni ulike gårdsbygninger fra Dagali, de fleste fra 1700- og 1800-tallet.

Dagali museum finner du midt i fjellbygda Dagali. Her er det bygninger og gjenstander fra Dagali, Skurdalen, Tunhovd og Uvdal. Det meste er i Numedalstradisjon, siden Dagali helt fram til 1944 hørte til Uvdal kommune. Museet er bygget opp som en gammel gård med ni ulike gårdsbygninger fra Dagali, de fleste fra 1700- og 1800-tallet. I tillegg finner du den gamle skolestua fra bygda, og et utstillingsbygg med gjenstandssamling.


Dagali Museum var opprinnelig en privat samling. Lærer og fanejunker Gunnar Stensen startet å samle gjenstander rundt 1900 og bygninger fra rundt 1920 og framover, og bygget så opp samlingen på sin egen gård, Fagerlund. I 1947 testamenterte han hele museet til bygda, og Dagali museumsforening ble stiftet for å drive det videre.


Hver sommer stiller anerkjente kunstnere ut i Kjønaas-stabburet. Museumsdagen under Dagali-dagan midt i juli har blitt en hyggelig tradisjon.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Geilo AS
Click to activate
Hol, Norway
The latitude and longitude
60° 24' 55" N / 8° 27' 11" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad