Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Eastern Norway Hol

Dokken Fjellgard i Sudndalen

  • +47 32095900
  •  /  km From You
Overview

Dokken i Sudndalen
Freda gard fra 1700-tallet med stugu (loftstugu), stolphus, låve, fjøs, stall, eldhus, badstu og smie. Flott beliggenhet i Sudndalen, ta av fra Fv. 50 ved Hallingskarvet Hotell. Ingen omvisning men ulike arrangementer.

Fleire museum som er med i Hallingdal Museum:

Hol Bygdemuseum
Husa på Hol Bygdemuseum er fra ulike stader i Hol kommune. Museet er bygd opp som ein gammal holingsgard, mest fra 1700 – og 1800-talet. Medrekna støl og husmannsplass er det til saman 17 gamle bygningar. I tillegg er det utstillingsbygning med mellom anna mykje rosemåling og bygdedrakter.

Dagali Museum
Dagali museum har bygninger og gjenstander fra Dagali, Skurdal, Tunhovd og Uvdal. Det finnes i alt 10 hus samt en utstillingsbygning. Museet ligger fint til langs bygdevegen i Dagali,25 kmfra Geilo.
Til museet hører Leggsta`n, en gammel gravplass fra 1819-1850.


Hallingdal Museum, Nesbyen
Det største av museene i stiftelsen, og det eneste som er helårsåpent, ble opprettet i 1899 som ett av de første friluftsmuseene i Norge. Nå administrasjonssenter for Stiftelsen Hallingdal Museum. Her finnes 29 bygninger samt 11.000 gjenstander som avspeiler historien fra middelalderen og fram til 1900-tallet. Bygningene kommer fra store deler av Hallingdal og forteller om bondekultur og næringsliv opp gjennom tidene. Av de mest kjente bygningene kan nevnes Staveloftet fra ca. 1340 og Emigranthuset fra North Dakota.

Permanent bunadutstilling og ellers vekslende utstillinger.
Aktivitetsområde for barn og unge.
Stor museumsbutikk med et variert utvalg av gaveartikler som tekstiler, smykker, leker, baksteutstyr, keramikk, bøker, økologiske krydder og mel, håndlagde såper og mye mer.


Grupper kan bestille ulike opplegg utenom museenes åpningstider:


Telefon 32071485


  • Last Updated:
  • Source: Visit Geilo AS
Click to activate
Hol, Norway
The latitude and longitude
60° 42' 55" N / 7° 49' 35" E
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad