Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac0c21c6f5c76a81e0b27
name: plugins_common_social_share (widget)

Hol

TripAdvisor rating of 4

8

Hakkesetstølen Fjellstue

Velkommen til en ekte norsk fjellstue

Hakkesetstølen ligger 1050 m.o.h. midt i det flotteste turterrenget på Hardangervidda (avkjøring fra Geilo mot Kongsberg på RV 40). Kort avstanden fra skianlegga på Geilo . På sommerstid er det merka DNT-stier fra Geilo til Hakkesetstølen som fortsetter innover Hardangervidda.  Vinterstid er det preparerte skiløyper i alle retninger. Altså et glimrende utgangspunkt for dagsturer eller for dem som ønsker å gå fra hytte til hytte på Hardangervidda.  Bilvei helt frem.

Her kan man oppleve alle smådyrene som kaniner og høner. Til glede for barna. Du får kjøpt hallingkost, rømmegrøt, spekemat, stølsbakst, kaffe med mer. Ønsker du å fiske er fine fiskevann i nærheten. Fiskekort til salgs og utleie av robåt og kano. For grupper kan man bestille omvisning med «Stølslivet før og no».

Turforslag

Birgithovda, en rundttur på sti 9km, sesong er fra slutten av juni til første snø i oktober. Fra toppen av Birgithovda, en liten fjelltop med varde får du flott utsikt til begge nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet, med klart vær også Hardangerjøkulen på Finse, du kan se så vidt toppen av alpinbakkene på Geilo.

Kikutrunden, kom fra Geilo opp til Hakkesetstølen og Kikut, i en flott rundttur på 12km. Delvis på veg og grus veg, stortsett på sti. Sesongen er fra slutten av juni når man går på sti, følger du Gamle Skurdalsvegen opp og så videre på hytteveger kan turen gåes i slutten av mai fram til første snø i oktober. Når Geilo Sommerpark er åpent kan man ta stolheis opp til Bjødnehovda, og gå herfra til Hakkesetstølen. 

Geilotjørne, en herlig kort trille eller sykkeltur på grusveg, med svømme og fiskemuligheter. Turen er på 1km, fra Hakkesetstølen er det enkelt adgang via veg. Litt avhenging av snøsmelting så er turen tilgengelig fra starten av juni fram til første snø. 

Hytte til hytte på Hardangervidda, med en overnatting på Hakkesetstølen gir mulighet for en kort barnevenlig hytte til hytte tur eller som test på nye sko og utstyr. Ta Skyss buss 991 til Lægreid med Ørteren, gå til Tuva Turisthytte (13km) for første overnatting. Neste dag videre til Hakkesetstølen (14km), siste dan ned igjen til Geilo (6km) for å ta buss eller tog hjem igjen. Selvfølgelig også mulig andre veien, da er det mulig med en fon kort og myk start med stolheisen i Geilo Sommerpark. 


Hytter til utleie

Gamlebua er en restaurert Hallingstue fra 1700 full av historie og sjarm. Hytten passer for 2-6 personer. 
1 soverom med dobbeltseng og køyeseng og en liten hems med to senger. Stue med peis og tv. Bad og kjøkken.

Dronninghytta er 70m2 og passer for 8 personer. Dronninghytta har en nydelig beliggenhet og praktfull utsikt 350 meter fra Hakkesetstølen Fjellstugu, 1050 moh på fjellet sør for Geilo. Hytten har felles stue og kjøkken hvor man finner en god sofakrok med TV og peis, samt et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker og kjøleskap m/frys.
 

Hytte Vidda har 8 sengeplasser med tre soverrom. Hytten har felles stue og kjøkken hvor man finner en god hjørnesofa med TV samt et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker og kjøleskap m/frys.

Hytte Skarve har seks sengeplasser over to soverom. Hytten har felles stue og kjøkken hvor man finner en god hjørnesofa med TV samt et fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker og kjøleskap m/frys.

Fjellstugu er Hakkesetstølen sitt hovedbygg. Her finner du 10 soverom samt peisestue, spisesture og Tv-stue. Leiligheten har to soverom der en som har familiekøye og det andre med dobbeltseng. Fult utstyrt kjøkken, hyggelig stue med tv og bad med dusj og toalett samt vaskemaskin.

Alle hyttene har ovn, microbølgeovn, kaffetrakter, vannkoker og kjøleskap m/fryser. Gjester i våre hytter og leilighet har fri tilgang til fjellstuas fasiliteter samt mulighet for å bestille frokost og middag i vår spisesal.

Kafe, en liten butikk med bruksting og souvenier samt bar på fjellstugu. Sauna

Last updated: 03/26/2024

Source: Visit Geilo AS

Hakkesetstølen Fjellstue

Sider du nylig har besøkt