Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac0c21c6f5c76a81e0b27
name: plugins_common_social_share (widget)

Hol

Langedrag Naturpark

Velkommen til Langedrag Naturpark AS.

Eva og Edvin K.Thorson(1918 – 2011) sammen med sin familie er grunnleggere av Langedrag. Edvin er og gründeren bak EKT helsetrøyen og EKT rideskole på Ekeberg i Oslo. Filosofien bak både helsetrøyen og Langedrag er: Naturen er vår beste læremester.

I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h.med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal

Byggingen av garden startet i 1978.Familien Thorson ønsket å virkeliggjøre sin drøm om en gård der besøkende kan få unike dyre- og naturopplevelser.

Med stor respekt for naturens eget utvalg gjennom millioner av år, har vi på Langedrag tatt vare på flere ville dyr, og prøvd å ta vare på de mest primitive raser innen hver husdyrart. Hos oss kan du oppleve nærkontakt og kos med både ville dyr, og husdyr. På gården er det ca.20 forskjellige arter/raser og totalt ca.300 individer.

Velkommen til dagsbesøk, overnatting- eller leiropphold hele året på Langedrag, som enkeltpersoner eller grupper. Omvisning med foring av dyrene hver dag i skoleferien og helger fra 12.30. Ellers også for grupper etter avtale.

Langedrag har 100 sengeplasser, og hele året er det mulighet for overnatting her hos oss. Ta gjerne del i livet på garden og bruk den som utgangs- punkt for turer i vakkert fjellterreng alle årstider,1000 moh. Full pensjon med god hjemmelaget mat i et hyggelig bomiljø preget av tømmer og trevirke, samt et mangfold av opplevelser med dyr.

Fjellgarden har servering i hyggelige omgivelser, kafeteria, spisestue og storstue med peis. Velkommen til en opplevelse som setter spor.

Opplev ulv og gaupe på nært hold:

Bli med inn til fjellreven og få den opp i fanget!

Få andre steder i verden kan du se mennesket gå inn til ulven og «snakke» på ulvespråket

Besøk reinsdyrene og mat dem fra hånden

Bli med å melke geitene, tør du smake?

Ta en ride·eller kjøretur - prøv balansekunst på hest (voltige)

Hva med å bli med på en seterdag eller annet ledet program

Ypperlig tur- og skiterreng -maskinpreparerte løyper ut fra gården

Opplev elgen, skogens konge, i en av Europas største elginnhegninger Hundekjøring i vakkert fjellterreng, sommer som vinter

Ta naturkunnskapsbeviset, lek som gir læring for voksne og barn. Klatrepark med 9 utfordringer

Moskus, •opplev nærhet til svunnen urtid!


Langedrag tlbyr også :

Leirskole

Leirskolen tar sitt utgangspunkt i livet på garden og naturen omkring. Fra mandag til fredag hele skoleåret bor 3-4 skoleklasser på garden og er med på daglig stell av dyrene i stall og fjøs.

Rideleir • Aktivitetsleir • Familieleir

•Rideleir. Undervisning ridning og stell av hest, samt bli kjent med alle våre andre dyr. Erfarne instruktører.

•Aktivitetsleir. Barn 9-16 år.Spennende aktiviteter med dyr og friluftsliv fra morgen til kveld.

Familieleir eller besteforeldre- og barnebarn leir. Spennende og lærerikt program for barn og voksne sammen. Daglig stell i stall og fjøs, melking og ridning, tur til seters med geit og hest, ysting, takkesteking, plantefarging, kanopadling, kullstiftbrenning, besøk inn til fjellrev, rein og elg- opplevelser som setter sport.

Last updated: 03/26/2024

Source: Visit Geilo AS

Langedrag Naturpark

Sider du nylig har besøkt